Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
26-04-2008  

Over: inkomsten wethouders, Agglolijn, cocaïne, dictatuur in Almelo

 

Een wethouder in een plaats van 40.000 tot 60.000 inwoners vangt per maand € 6401,60 bruto en die in een stad van 100.000 tot 150.000 € 7552,74

Dus even snel uitrekenen hoeveel de regeringen van Almelo krijgen. Of ze het verdienen is vers krentewegge natuurlijk.

Ik gok dat de omes van Almelo zo om en nabij de € 7208,91 per maand bruto krijgen. Pak em beet zo’n 30% er af, blijft over om te verbrassen ca. € 5046,24

Dan te bedenken dat de ministers van Almelo nooit thuis eten, omdat ze genoeg hebben aan hun zaken lunches, dineetjes, hapjes en drankjes….

Nou dan is het ook best een leuk inkomen. 

Goed voor minimaal € 74,= per stuk per uur NETTO!!!!

Dan te bedenken dat ze ongeveer 70 uur per week de scepter zwaaien over ons Almelo, dan blijft er per uur € 72,08 NETTO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmmm even over nadenken. Lijkt mij zo op het eerste gezicht ook wel wat….

Nou lees ik dat er plannen zijn om Twente krijgt tijdelijk een aansluiting te geven op het nachtnet van NS in de Randstad. Onderzoek door NS moet uitwijzen of vervolgens met ingang van de nieuwe dienstregeling 2009/2010 er definitief een nachttrein gaat rijden vanuit Twente, die aansluit op het nachtnet in het westen. Het aantal (potentiële) reizigers is daarbij van belang evenals de kosten die met de nachttrein zijn gemoeid. En een nachttrein (de door mij zo begeerde AGGLO lijn) alleen in Twente is geen optie. Suuur. Over een financiële bijdrage van regio of gemeente aan de nachttrein wil men zich niet uitlaten. Nu ik wel. Gewoon een beetje mee betalen en dan Connexxion, Sintus of hoe heet die andere ook al weer, in de arm nemen. Metro dienst instellen en dan hebben we weer een stukje Netwerkstad er bij

Kom op ome Theo (Schouten, PvdA, minister van agglolijn geloof ik, of is dat ome Athon, maar ome Reinier gaat over de centen, dus allemaal, aantrappen en gas er op) Laatste raads over het gemeentehuis: mooi voorbeeld hoe de regering van Almelo in elkaar zit en hoe het werkt.

En dan weer ome Anthon (Sjoers)

Aan het woord: Bert Kozijn (PvdA opperhoofd) „De rol van de burgers is wel erg vaag, die mag best opgewaardeerd worden”.

Helemaal goed ome Bert Ko!!

En nu komt tie, hou je vast, ga zitten:

Maar daar voelt Sjoers (weth. CDA (!) over een heleboel leuke zaken) niets voor.

„Zou je de burger meer zeggingskracht willen geven, dan moet je naar een referendum toe. Dat wil ik in ieder geval niet”, aldus Sjoers. De andere fracties in de gemeenteraad lieten zich over de inspraakmogelijkheden voor de burger vooralsnog niet uit.

Nou is het helemaal duidelijk hoe de regering van Almelo in elkaar zit. Lijkt wel een dictatuur! De 5 (CDA, PvdA en we rekenen ome Menno (Knip, burgervader ook maar even mee voor het gemak) weten het en die bepalen even hoe en wat.

En de hele raad en vooral de oppositie zwijgt in grote stilte!!!!!!!!!!!!!

En nou moet met toch niet gekker worden. Worden de pompbedieners uitgescholden en voor rotte vis uitgemaakt omdat de benzineprijzen zo hoog zijn!Nou vraag ik je. Of die er wat aan kunnen doen. Jemig de Pemig en Tinus allemachtig. Mensen doe even normaal. Ga lekker met de trein of op de fiets als je het niet kunt betalen, of neem een bier minder.. Kwestie van keuze maken…

En nu lees ik op het journaal een verbaasde politieofficier uit Friesland. Die is verbaasd dat er zelf een 13-jarige zwaar aan de snuif (cocaïne) zit. Man, man van welke planeet kom je? Er worden zelfs verslaafde kinderen geboren!!

Dus wat mekker je? En hoe komt het dat het daar in Noordwest Friesland zo uit de hand gelopen is? Juist, omdat er met dat illegale gedoe zoveel geld te verdienen is.Oplossing, maak het legaal en ga vooral eens met die ouders praten. Want een kind van 13 aan de coke is naar min ervaring een heel stuk te wijten aan de ouders, cq de opvoeding.

Op naar de vrijmarkt woensdag.

Ik sta er weer bij McDonalds. Dus wie een handtekening wil… Of kijken welke spullen ik te koop heb voor weinig: Draadloze router, Magnetronnetje, veel boeken, potjes, pannetjes, speelgoed etc…..

Groet, Chris….

Archief
Terug naar vorige pagina