Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
10-10-2008  

Over: IJslandse hufters, kapitaal terroristen en..

 

Over: IJslandse hufters, kapitaal terroristen en poep...

Je wilt het toch niet geloven. Gerenommeerde banken gaan failliet. Wat? Sterker nog, een heel land gaat bankroet. IJsland voorop..

Duizenden spaarders, mensen die gewoon hard werken en hun centjes voor de oude dag op zij gelegd hebben of zoals ik, sparen voor de volgende reis en reserveringen… Weg die centen, tenminste, ik moet het nog terug zien te krijgen van die IJslandse hufters.

En dat alleen door die maffe Amerikaanse kapitaal terroristen.
Kijk, een Ali Ben Baba of Bin Laden, die is tenminste nog duidelijk en dood direct mensen. Maar die graai rukkers (m/v) van bank directeuren en bestuurders met hun miljoenen oprotpremie, die jagen dus indirect via witte boorden mensen de dood in. En hoor ik daar een internationale gemeenschap die lui aanklagen bij het internationale Hof in Den Haag.
Nee dit soort misdadigers blijven mooi rond lopen van mijn spaarcenten.
Tinus allemachtig wat heb ik het even verkeerd te pas even.

Nu kan ik het wel even hebben en heb een lieve bank van lening bij mijn moedersbank, maar je zal net je geld voor de koop van je nieuwe huis even in de wacht hebben gezet of je er aankomende aanslag van de belastingen even weg hebben gezet.
Kun je mooi folders gaan lopen of in de ploeg bij Bolletje gaan werken voor € 7,20 per uur netto er bij, naast je normale baan…

Maar aan de andere kant is het nu financieel zo’n puinhoop, dat ome Anthon (CDA wethouder van o.a. monorail zaken) voorde komende jaren zijn monorail ook wel op zijn buik kan schrijven. En misschien ook wel dat hele centrumplan. En dat waterrijk en de verkoop van grond op het Zakenpark XL.
Oeps, hoe komt de gemeente Almelo nu aan de centjes?
Toch maar legaal wied gaan kweken?
Toch maar de gereserveerde centjes gaan gebruiken waarvoor ze eigenlijk gereserveerd zijn, zoals een betere leefomgeving in die wijken die het nodig hebben? De Riet, Nieuwstraat, delen van Windmolenbroek, Kerkelanden….?

En dan het opkopen van spaartegoeden die er niet zijn? Lijkt mij ook leuk. Ik koop voor 1,2 miljard aan spaartegoeden voor pak hem beet een marktplaatsprijsje van 600 miljoen. Maar als die centen er gewoonweg niet zijn, dan koop je dus eigenlijk lucht.
En die hele bankhandel is dus eigenlijk handel in luchtgeld. Niet bestaand geld. Je zou kunnen zeggen papieren geld, maar dat is in deze context niet op zijn plaats.
Moeten Han en ik weer 6 maanden hard werken om de reserves weer aan te leggen.

Poep en shit dus.


Naschrift: Joepie! Ome Wouter (PvdA en opperhoofd van de nationale centjes) verteld ons net dat ik mijn euries weer terug krijg.
Maar daarover een volgende keer…

Archief
Terug naar vorige pagina