Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
23-03-2008  

Over: Verdrietig

 

Ja, ik baal een beetje en ben eigenlijk wel een beetje suuuur. Mijn vorige column ging vrij scherp kort door de bocht en redelijk ongenuanceerd over: moslimcultuur en Arabieren en zich moslim noemende mensen die zich achter het geloof verschuilden om allemaal ongein uit te halen en weer een kat richting die Wilders (!). Maar dit vomeersel is dus op aandrang van mensen van deze site afgehaald. Men voelde zich gegriefd.

Mijn column weer eens doorlezende kan ik daar wel ergens wat bij indenken, maar toch..

Let wel:

Het is geenszins nooit mijn bedoeling om mensen, culturen en geloven te kwetsen via mijn geschriften of in woord en daad. Mijn geschriften zijn mijn gedachte op dit moment en natuurlijk met een vette knipoog naar de realiteit. Een goed lezer heeft een half woord nodig, maar het is ook regelmatig zeer kort door de bocht en jawel: ook wel ongenuanceerd. En het zijn ook momentele vomeersels van mijn kant…En een waarschuwing en een aantippen van mijns inziens de oorzaak.

Ik heb dus de scherpe kantjes er even afgehaald zodat een iets minder goed lezende ook e.e.a. beter kan begrijpen, hoop ik….En ja: ik ben soms wel eens een ongeleid projectiel ja… en wat dan nog?

Wie heeft er drie jaar van zijn leven door vele Moslimslanden gereisd en een studie van die cultuur gemaakt? Wie leest er regelmatig de Koran? Wie is er naar Mekka geweest? Wie spreekt er een redelijk woordje Turks, Marokkaans, Arabisch? Wie koopt er regelmatig zijn waren in Turkse Toko’s? Wie gaat er regelmatig in het openbaar de dialoog aan? Wie komt er als het even kan bij open dagen bij moskeeën en andere instellingen? Ik dus. En zo kan ik nog even doorgaan.

Ik een anti-Moslim? Hoe komt men er bij. Moslims die mij kennen, weten best hoe ik over dat geloof en over geloven en culturen denk….Dus lieve mensen, lees eens tussen de regels door en mail mij dan ook persoonlijk, via het www.almelonieuws.nl zodat ik in het openbaar een en ander kan nuanceren en nader toe lichten. Een telefoontje naar de hoofdredacteur is voor mij zo onbevredigend.

Zo komen we tenminste tot een dialoog en komen we er helemaal uit.

Zo gaat het allemaal goed komen. Want op de manier zoals het nu gegaan is, heb ik er eigenlijk helemaal even geen zin meer in. Maar ik zal de gewraakte column herlezen en nuanceren…

Kan die er mooi weer op… lijkt mij..

Even in het kort dus..

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina