Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
08-10-2008  

Over: Nie bange wee'en

 

Om te beginnen: meneer P.Z. bedankt voor uw reactie. Natuurlijk meneer P.Z. (naam is bij redactie bekend) heb ik geen goed woord over voor die gasten die dienstverleners naar het leven staan. Maar om die lui zomaar, zonder proces het land uit te gooien, dat is mij een dijk te ver.

Alhoewel: alle zich hufterig gedragende allochtonen, autochtonen en weet ik veel wat voor een andere -tonen, het land uit zetten: hmm heeft wel wat eigenlijk.

Maar waar naar toe? Land van herkomst en de rest van de kaaskoppen naar Suriname? Toch plek zat daar in die rimboe in het zuiden. Ruimt mooi op. Maar dan is neefje Henk werkloos, want die bajes kunnen we dan ook sluiten. Komen er wel weer heel wat woningen en kamers vrij. Maar dat wegzenden van al die ongewensten kost me toch een hoop banen in de hulpverlenerindustrie. Wil je niet weten meneer P.Z.

Maar alle gekheid op een boomstam meneer P.Z. Wilders vaart gewoon wel op het feit dat hij en de haren, gewoon bang zijn. Angst om… ja waarom eigenlijk?
De macht van de dominee en pastoor hebben we ook naar het bijna nul punt gebracht. Dus de macht van onze Tinus. En de macht van die andere Tinus, ach, loopt niet zo’n vaart. Holt ook al snel achteruit hoor….

Lees nu eens de krant van afgelopen week. Marokkaanse jongeren vinden het uitvoeren van hun geloof al te moeilijk. Het is te streng. Ze vinden het al een te grote opgave om naar de Moskee te gaan.
Ik hoor protestante en katholieke jongeren weer zo’n 20/30 jaar terug. Dus het gaat allemaal goed komen meneer P.Z.
En natuurlijk is die strenge Islamitische wetgeving niet vol te houden in Nederland en de rest van de westerse ontwikkelde wereld. Maar dat duurt gewoon nog een jaar of 30 voor dat de Islamieten daar helemaal achter is.
Nog even en dan gaan we van Moskeeën ook woonappartementen maken.

Ik ben niet bang voor Islamitisering. Overigens heeft mijn vrouw in Saoedi Arabië en Iran (Ja, ja, ik kom nog wel eens ergens) ook in zo’n zwarte tent rondgelopen. Geen probleem, want ik wist wat ze er onder aan had….

En ik ben een voorstander van die hoofddoekjes hoor, want ik vind ze best erotisch staan. Maar nu we het over die hoofddoeken hebben, mijn moeder liep daar 35 jaar geleden ook nog mee rond….

En zodra van overheidswege de mooie Sloggy reclame of die van Triumph uit de abri’s of bill-boards moeten verdwijnen, dan ga ik de guerrilla in of ga ik emigreren naar België of Frankrijk. Dan hebben we echt het probleem, waar Wilders en meneer P.Z. zo bang voor zijn. Maar kunnen wij ons dat voorstellen, geen dames meer voor de ramen op de Wallen?

Neem van mij aan meneer P.Z. gewoon nie bange we’n..
En wanneer die Wilders zijn zin krijgt. Nou beste Nederlanders die van een uitkering leven, of die ook eens stiekem een weedje kweken of weet ik wat voor een hond laten schijten of anderszins aan de onderkant van onze samenleving wonen. Maak de borst maar nat. En dát zijn juist de lui die juist op die Wilders stemmen, zo heb ik begrepen uit onderzoeken. 


En een krat bier zet ik op een kabinet met Wilders houdt het maximaal 6 maanden vol, ten koste van weet ik hoeveel miljoenen euro’s. Maar helaas zullen we dat nooit meemaken, want de Nederlander is wijzer.
Mooi dat hij nu in de kamer zit. Beetje vuurwerk kan gen kwaad en een beetje wakker worden bij de rest van dat grijze volk in die kamer ook niet.

Ik blijf het ook eeuwig jammer vinden dat die Pim (on)Fortuin(lijk) niet even aan het bewind is geweest. Met George DubbelJoe Bush samen de dark room in.
Lijkt mij leuk..

En we krijgen nu dus in plaats van een poppodium, diverse popcultuurplaatsen in Almelo. Nou mij ook goed. Zo zie je maar, alles zal recht komen. Als je maar niet bang bent..

Chris de Vries.

Oh, ja in een vomeersel zoals dit, mag je een grote bek hebben meneer P.Z.

Archief
Terug naar vorige pagina