Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
19-03-2008  

Over: Heracles analyse, onderbroek douchen en pensioen

 

Tinus, wat had ik even de ziekte er zwaar in. Ons Heracles met 1 strafschop de teil in. Nou mag ik dat clubje Katholieke RodaJC al helemaal niet. Beetje teveel gesponsord door de kerk ooit eens?. En dat mag dan wel? En zo’n Vitesse (ook al zo’n bagger club, alleen de naam al en dan dat bagger stadion van hen, moet jhe die grasmat maar een zien, bagger) mag dan geen 6 miljoen subsidie krijgen? Het moet toch niet gekker worden met dat gesubsidieerde voetbal, in de volksmond ook wel betaald voetbal genoemd. Ja, betaald door gemeenschapsgelden. Dat Vitesse moet gewoon weer terug naar af.

Neem nu bijvoorbeeld Excelsior. Kijk, daar kan ik respect voor opbaggeren. Die houden tenminste hun broek nog zelf op. Neem of geef een paar ton bretelsgeld van de gemeente, maar dat moet kunnen.En neem nou bijvoorbeeld ons Heracles. Die krijgen indirect ook wel wat gemeenschaps eurotjes, maar Tinus allemachtig zomaar 6 miljoen.

En wat dacht je dan mij mijn andere club Ajax. Ook toch lagguh?Hup tante Neli (Kroes is het hoor, want van die Smit is ze allang af…) Enfin maar met strafschoppen verliezen dat is toch wel heel suur..Ik vind het ook niet eerlijk. Ga dan gewoon een derde verlenging in en diegene die dan het eerste een doelpunt maakt heeft gewonnen. Dan ga je tenminste eervol ten onder of win je eervol. Maar dit is wel zo schlemielig en dan nog zo’n shit bal aan de binnenkant van de paal.

Suuuuur..

Ik wilde eigenlijk live kijken, maar ik kon helaas geen betaalbaar kaartje krijgen en voor die 40 euries ben ik mooi naar België (Die kroeg dus) gegaan om daar op het grote scherm de wedstrijd te bekijken, samen met het halve 1e team van Rietvogels. Leuk joh. En lekker warm en dat voor de helft van de prijs.Ik ga wel vaker een potje Heracles kijken bij België en dat bevalt mij eigenlijk wel goed… Die hou ik er in…..Om een lang veerhaal nog langer te maken. Heracles is voor mij de winnaar. Maar dan heb ik ook geen verstand van voetballen. Heeft iemand overigens mijn analyse op radio Oost gehoord? Het was voor mij een beetje te vroeg om te luisteren.



En eindelijk heb ik het aangedurfd om met 2 allochtonen (Armeen en Turk) een gesprek aan te gaan, waarom zij toch mét hun onderbroek aan gaan douchen en zelf met de onderbroek aan de sauna in! (Hengelo bij mij in mijn sportschool) Die Turk zei dus helemaal niets, maar die Armeen ging wel een heel gesprek aan. Blijkt dat dus die Armeen een Christen was en dan zal die Turk wel een Moslim zijn geweest, maar dat maakt dus in dit onderbroeken geval geen verschil.

Om een lang verhaal nog langer te maken. Het heeft allemaal te maken met opvoeding en schaamte..Ze hebben zelfs gevraagd of er geen douchehokjes gemaakt kunnen worden, omdat ze het niet leuk vinden om die mannen naakt te zien rondlopen onder de douche en in de kleedkamer. Nou gelukkig heeft de sportschooldirectie daar geen soelaas op gegeven. Alleen het idee al.. Alleen de vraag al.

Alhoewel, douche hokjes.. hum, wacht eens even… Kan ik wel gezellie met mijn vriendje saampjes onder de douche, zonder dat de overige heren dat zien ofzo. Maar helaas ik ben geen homo.. (oeps, wat zeg ik nou weer…) Ik vind het altijd wel lagguh zo met een stel kerels onder elkaar onder de douche en een gein dat we soms hebben…..Nee dus voor mij geen onderbroekenlol, ben ik nooit een voorstander van geweest.

Enfin, om maar duidelijk aan te geven dat ik toch een lichte irritatie voel bij het horen van zo’n vraag…

En wederom ben ik niet de enige overigens, wanneer ik zo in het vierkant of zeshoekig vraag….

En dan nog vreemd vinden dat zo’n eikel (in mijn mening) van een Wilders zoveel idioten (in mijn mening) achter zich krijgt…

Maar bij navraag bij de leiding bij mijn sportschool fit4almostfree, bleek dat ze al meerdere opmerkingen en zelf klachten binnen hadden gekregen van ingeburgerde sporters. Dus er komt nu een duidelijk geschreven verbod op het scheren, met onderbroek in de sauna/douche en de verplichting in de sauna op een handdoek te gaan zitten. Maar dat laatste deden ze al, dat wel, ook in hun Hamman..

En dan niet ook in het Turks of Marokkaans, nee gewoon in kaaskoppentaal….

Enfin, we houden het in de gaten..

Prettige paas en denk er aan, niet te veel eieren.

En wist je dat met pensioen gaan dodelijk was…?

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina