Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
13-03-2008  

Over: milieu, kernenergie en geloof

 

En nog nooit is een vat ruwe olie zo duur geweest en nog nooit betalen we zoveel voor onze voeding voor onze heilige koe. Lagguh toch? En wat doen we dr aan? Helemaal niets. Hoewel?

De NS heeft al weer meer reizigers gehad dan ooit. Me Hanny en ik dus me moekie ff weggebracht naar Schiphol. Die gaat weer wat baantjes zwemmen in Australië. Vindt ze leuk. Een of andere worldserie of Masters ofzo. Ik ben de tel kwijt bij dat mens, ook het aantal medailles wat ze mee brengt naar huis.

Maar ook daar heeft ze dus echt moeten betalen voor de dure brandstof, voor die Jumbo’s en dan nog een of andere milieutoeslag. Milieu is dus booming business en daar wordt me toch een geld aan verdiend.. heerlijk… Enfin nog 42 jaar en de benzine is op. Misschien bij mij ook en dan doen mijn kiezen ook geen pijn meer, maar ook de peut voor onze heilige koeien.

En wat dan? De fossiele stoffen zijn sowieso niet meer te betalen dan. Dus dan is er slechts één alternatief: en dat is kernenergie. Nu kan GroenLinks wel heel erg protesteren tegen die transporten, maar het alternatief zonne-energie en wind- en water energie loopt ook niet iedereen warm voor: ook die milieuactivisten niet!

Willen ze ergens een molenpark plaatsen, en dat is dus uitstekend, komen er weer andere milieuactivisten (zoals die Middelkamp b.v.) die dat dan tegen weten te houden, omdat het horizonvervuiling is of geluidscirkels of weet ik veel wat… Nou vraag ik je… Knetterbek wordt ik er van.

Gewoon neerplempen die molens. Ik geniet wanneer ik door Pruissenland of de Polder rij en her en der van die molens zie. Een verrijking voor de horizon.

En nu mag ik met mijn bussie van 30 jaar jong ook al niet meer Amsterdam in. Nou deed ik dat al jaren niet meer, maar toch, het principe. En nu weet ik dat mijn bussie helemaal 100% aan de CO2 norm zit elk jaar en ik stel dat ding zelf af, want vakmensen uit de garage hebben alleen verstand van chip getunde motoren en kleppen stellen kunnen ze al helemaal niet meer….En Berlijn mag ik niet meer door en Keulen en Bonn. Mooi toch scheelt weer, neem ik lekker de bus, metro enzo (rapt.

Dus kernenergie heeft de toekomst. Nu is kernenergie één van de mooiste energie soorten. Ook heel schoon, want er is geen CO2 uitstoot wat de aarde weer opwamt. Nu is dat jammer, want ik ben persoonlijk wel een voorstander van warme winters en hete zomers. Al kan dat volgens Al Gore wel betekenen dat wij in Almelo nét 1 meter natte voeten krijgen

Nou en wat dan nog? De dinosaurus is ook uitgestorven en ik leef nog en de aarde draait nog steeds de zelfde kant op. Wel zielig dat er nu ijsberen verzuipen omdat ze zo snel geen ijsschotsje meer kunnen vinden om uit te rusten.

Maar wat het probleem was van kernenergie is dus dat afval. En wat er met dat afval gebeurd (de). Dat weet ik en dat kan ik jullie ook laten weten. Want Frankrijk b.v. die dumpte die zooi gewoon in de Sahara. En dat weet ik weer, omdat ik zelf in 1981 langs die dumpplaats ben gereden op weg naar Niger via de Hogar piste. (Tammarasset-Agadez, zoek maar op op de 113 kaart van Michelin)

Dus niet lulluh, kernenergie en dan goed omgaan met dat afval.

Chippen die containers en dan via Google Earth die zaak volgen. Kunnen ze met triatlon gasten ook, dus met zo’n grote container minimaal. Dáár hadden die milieugasten 20 jaar geleden meer energie in moeten steken. Het beter omgaan met dat afval… En niet plompverloren tegen kernenergie an-sich moeten ageren…

He, heerlijk dat ik het allemaal weet op ter lossen.

Kannie wachtuh op die film van Wilders en vooral de reactie van uit de moslimwereld.T= toch van de gekke dat een stel van die onderontwikkelde Afghanen b.v die zich dan moslim noemen, zich nu al druk maken over een film die er nog helemaal niet is. En in Omman worden nu al Nederlandse producten geboycot.

En ik begrijp niet dat de moslim wereld in Nederland niets zegt tegen die gasten daar in Papaverland, waar dus heroïne van gemaakt wordt. of die andere bananenrepublieken. Dat mag dan wel volgens de Koran. Zooi groeien waar mensen van dood gaan en wat verslavend werkt? Enfin, dus even hypocriet zooitje als dat de gereformeerden, katholieken en hervormden 60 jaar geleden waren..

Dus er is hoop… Maar dan ben ik 110 jaar jong …..

Kzal het er eens met mijn Imam over hebben binnenkort..

Salem Aleikum of Godehaves of Gule Gule…

Mooie film de “Kite Runner”(Vliegeraar)

Chris…

Archief
Terug naar vorige pagina