Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
09-03-2008  

Over: Cultuur vs welvaart en onderbroeken douchen

 

Kijk het is eigenlijk heel eenvoudig. Zet onze cultuur en onze maatschappij welvarendheid nu eens af tegen de cultuur in laten we zeggen de meeste ontwikkelingslanden of 2e-wereld landen en overige bananenrepublieken. Of laten we preciezer zijn tegen de meeste moslimlanden zoals, Pakistan, Iran, Syrië, Turkije, Marokko, Algerije etc. (In de meeste ben ik overigens enige tijd geweest... dus ik weet wel waar ik zo ongeveer over vomeer…) Onze cultuur heeft ons eigenlijk aardig wat welvaart gebracht. Het kost ff wat moeite en tijd, maar dan hebben we tenminste ook wat. Ook de cultuur in de meeste westerse landen. Uhm, even denken of ik een uitzondering kan vinden. Nee niet echt. Dus ik praat over westerse Cultuur gecombineerd met ontwikkeling en welvaart.

Nou diezelfde welvaart kan ik in bv. Turkije eigenlijk nergens vinden of het moet al zijn in metropolen zoals Istanboel of Ankara of aan de Middellandse-Zeekust op diverse plekken waar dus westerse culturisten vertoeven all-in. Maar verder is het eigenlijk naadje pet, chador, burka, arabierendoek of fez…Dus willen wij onze welvaart niet verliezen, dan moeten wij wel vasthouden aan onze Cultuur in Nederland, anders worden we net zulke landen als Marokko en Turkije. En dat wil ik niet. Of het moet enkel het weer zijn, maar in het Oosten van Turkije heb ik het ook best knap koud gehad. Minimaal 11-stedentocht weer….

By all means gaan die gasten oorlog voeren met die Kurden mét ónze wapens! Dus wapens van de VN, waar wij dus ook lid van zijn en aan mee betalen. En dat land wil bij de UE? Lagguh. En eigenblijk willen ze onze welvaart en mét behoud van hun cultuur? Eigenlijk willen ze hun cultuur ook hier in Nederland.. Ja, kijk en dát wil nou dus nét niet samen, kijk maar in hun eigen land.

Dus eigenlijk willen ze dan ook weer niet. Eigenlijk willen ze onze cultuur want daarom zijn ze ook hier gekomen en gaan niet massaal terug. Dus eigenlijks het een storm in een glas water.

Turkije mag van mij bij de EU, maar dan wel meer richting onze cultuur, want anders blijft het een bodemloze put.

Conclusie, men moet zich zo veel mogelijk aanpassen aan onze cultuur, anders wordt Nederland ook een bananenrepubliek. Maar Nederland zal echt nooit een Moslimcultuur worden. Dat is niet reëel. Daarvoor is die godsdienst nu nog (ik herhaal: nu nog) te machoachtig, te beperkend te dogmatisch en te opleggend. Net zoals de Gereformeerden 30 jaar geleden ook nog waren en vlak de Katholieke kerk niet uit zo’n eeuw geleden.

Dus een zware religieuze cultuur in Nederland ala Rouwvoet oid? Dat gaat toch niet meer lukken, zolang Deap Throat nog mooi wordt uitgezonden, zonder dat er aanslagen op een tv-zender gepleegd wordt. (VPRO/BNN) (Nee ik heb niet gekeken, ik heb hem al gezien in het Leidseplein theater in 1975 met die 49 stoelen).

En de cartoon van die biddende mensen die blij zijn dat Tinus de tv-mast zeer suggestief in zijn/haar mond neemt om zo de vertoning van de pijp film tegen te houden… (NRC van zaterdag jl.) Kijk dat moet kunnen..

Dat is persvrijheid.

En als nou 518 tv-zenders die film van Wilders gaan uitzenden, dan hebben we dat ook gehad. Trouwens het hele buitenland begrijpt niks van de opheft over iets wat nog niet gebeurd is..

En ik sport nog wel eens in een sportschool en daar sporten ook wel Turkse medelanders. Niks mis mee dus…

Maar als ik mij ga douchen, dan ga ik gewoon in mijn blote kont onder de douche. Mannen onder elkaar. Maar ik heb eigenlijk nog geen Turkse man gezien die zijn onderbroek uittrok en ook in zijn blote kont ging douchen. Die gasten houden allemaal hun onderbroek aan onder de douche. Kijk daar begrijp ik nou geen moer van.

Bang om hun piemeltje te tonen? Ach wat heet, pfff, we weten toch allemaal dat het bij allemaal er anders uit ziet en dat zij nou besneden zijn, och dat heerst ook bij de Joden en bij menig Nederlander overigens.

Of zou het ergens inde Koran staan? Kzal mijn imam eens vragen als ik hem weer zie.. Of zou het schaamte zijn? Dat is het volgens mij. Kzal ze eens vragen overmorgen wanneer er weer een paar van die gasten bij mij onder de douche staan met hun onderbroek aan. Maar ik spreek geen Turks en zij wel. Want die gastjes (van wel inde 20 jaar) spreken geen woord Nederlands, tenminste daar in de kleedkamer niet. Ze verstaan het wel overigens.

Ik weet wel dat ik de volgende keer tegen mijn maat Engels ga praten…Ach nee, toch maar niet want dat is onze cultuur niet.Komt er laatst trouwens een patiënt bij ons in de praktijk. Een jong meisje uit Turkije en die spreekt dus bijna geen Turks meer. Ja, een paar woordjes. Desgevraagd vind zij Nederlands ook makkelijke en mooier. Bijkomend nadeel is wel, dat zij dus niet met haar oma kan communiceren. Want oma spreekt slecht 27 woorden (give or take 7) Nederlands..

Tja, dus ach..

En dat speciale woordenboek voor de VMBO: kan een oplossing zijn, als die gasten maar een beetje Nederland kunnen lezen.Misschien ook iets voor die buitenlandse medelanders uit Turkije en Marokko oid? Plaatjes kijken kunnen we allemaal toch?

Dat was ut… Chris

Archief
Terug naar vorige pagina