Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-10-2008  

Over: crisis, kapitalistische fundamentalist....

 

Over: crisis, kapitalistische fundamentalisten en weed kweken….

En dan die bankcrises. Wat heet? Nu wordt e.e.a. eindelijk eens normaal. Die gekke Amerikanen die leefden toch alleen maar op krediet en nou krijgen ze mooi de deksel op hun neus. En die banken lachen zich helemaal een slag in het rond. Elke zich zelf respecterende zaak in de US heeft zijn eigen kredietkaart. In Nederland begint dat ook. Neem IKEA b.v.


Meteen verbieden ome Wouter (Bos, PvdA minister over kredietzaken enzo)

En die Bush jr. die heeft in 2002 juist die banken opgeroepen om juist iedereen maar geld te lenen, maakt niet uit wat en hoe. Verantwoording bij de mens hoppa en dan dikke ellende en er zijn mensen stinkend rijk geworden.
En hoor ik Wilders en dat hele rechtse zooitje hierover? Ik niet.
Zo’n terrorist van een George dubbel joe Bush. Het bos in met die kerel en de meeste van zijn republikeinen. Economische terroristen zijn het. En wat is nu het verschil als je nu islamitische fundamentalisten hebt of kapitalistische fundamentalisten? Voor mij is het eigenlijk hetzelfde.
Die maffe islamieten jagen dan een vliegtuig in een toren of maken een buitenzwembadje voor het Meridian Hotel in Islamabad en die maffe fundamentalistische kapitalisten van een republikeinse Yanken, jagen omwille van de olie en de winst, dus weet ik hoeveel burgers in Irak, Iran en Afghanistan over de kling. En vlak het aantel ellende die er nu is door die creditcrisis….

Enfin, het gaat allemaal beter las ik laatst in een artikel in het NRC.
Er komen steeds minder brandhaarden en oorlogen in de wereld heeft een onderzoek aangetoond en het NRC plaatst over het algemeen geen lulkoek, broodje aap.

Nee, doe mij die donkere Obama maar. En ik zou als ik Balkenende was bijna alle Amerikanen nu mooi het land uit flikkeren. Levensgevaarlijk die gasten. Wat de fundamentalistische moslims nog niet is gelukt, is hen wel gelukt. Laten ze een bankje of 6 zomaar omdonderen. Ok, die Twintowers kostten ook wel een smak centen, maar de huidige economische crises, kost de hele wereld veel meer.

En het handelen in risico’s. Hoe verzin je het? Aandelen lenen, die verkopen, dan voor minder weer later terug kopen en dan weer terug geven. Daar moet je minimaal 20 jaar voor gestudeerd hebben en zwaar aan de geestverruimende middelen zitten. En zo zijn er nog meer van die mooie ideeën.

En Wouter Bos doet het uitstekend eigenlijk nu. Genoeg is genoeg en eindelijk steekt de overheid er een stok voor.
En de US-senaat heeft nu ook eindelijk ingezien dat het Bush vrije markt kapitalisme ook de zooi naar zijn gossiemijne helpt.
Het communisme is/was niet goed, dit super kapitalisme is ook niet goed, dus we gaan nu de gulden middenweg opzoeken.

En Nederland loopt daar aardig in voor op.

Nee, neem dan onze ome Anthon (Sjoers, wethouder van stadsuitbreiding) Die denkt er net zo over als ik. Zorgelijk, maar het gaat allemaal wel goed komen. Behalve met zijn monorail, maar daar over een volgende keer.

Een econoom van Clingendael, die er voor doorgeleerd heeft, die vertelde dat men er geen broodje Mac minder om eet, geen kilometer minder om rijdt en de files blijven dus even lang…

Maar ik heb mijn centen mooi van de bank gehaald en mij een bungalow op 6 wielen gekocht. Mooi man. Het is wel een Fiat Ducato 1989-er maar met even wat Praxis gesleutel gaat dat helemaal goed komen…..
De Mount Everest gaat nu dan hoogstwaarschijnlijk dan niet door in 2010, maar over een jaartje of 4 naar China voor een sebatical, lijkt mij wel wat. Leuk om daar naar toe te werken. Komen we ook inde buurt van de Everest, dus wie weet. We zoeken nog sponsors… Weet iemand iemand?

En mooi dat de gemeente Almelo ook in het vrij ondernemerschap stapt.
Om wat te regelen in het wijkcentrum De Schelfhorst. Mijn complimenten.
Zal nu de volgende stap zijn mooie kassen zetten op het Regionaal Bedrijvenpark XL? En daar een paar hectare weed te gaan kweken? Kan daar mooi het Sjoers centrumplan van betaald worden en zijn we niet afhankelijk van creditcrisisachtige bankgebeurens….
Lijkt mij….

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina