Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
25-03-2015  

Centraal Sumatra, Lake Toba...

 

Oef, lees ik mijn vorige blog nog eens even door en ik schrik weer van de fouten. Deels door de autcorrect en deels door mijn eigen stommiteit. Ik ga zo snel mogelijk terug naar de lagere school, met kofschip en stammen plus tee. Of zal ik na het schrijven de blog even laten rusten en het nog eens een keer doorlezen?
Het rare is wel, dat wanneer in een boek ook maar één fout staat, ik die er uit pik. Dat heeft vast wel een psycholoische verklaring. Ik zal het er eens over hebben met mijn psychiater.Ik schaam mij wel een beetje....

Zo, de statenverkiezingen zijn voorbij.Het feest der politiek kan beginnen. Geen dichtgetimmerde meerderheid van een coalitie, maar nu opperste onderhandelingen en consessies. Heerlijk. "Zet um op Markie"
En elke "politicus" die wat beloofd is het niet waard om deze naam te voeren. De enige belofte die een politicus kan doen én waarmaken is, dat hij/zij zijn/haar stinkende best zal doen om de standpunten van zijn/haar partij waar te maken. Daarom is die blonde Greet ook geen politicus. Ik hoor hem nog zeggen bij dat "minder, minder" braaksel van hem/hen en zijn
pvv: "Gaan we regelen". Ik zeg daarop: Whoehaaaaa.Ben toch benieuwd waar het in zijn jeugd mis is gegaan.
Blijft de vraag of provinciale staten nog nodig zijn? Ik denk het niet.
Afschaffen is bezuinigen. En wat zij daar deden naar Den Haag of Gemeenten. Afhankelijk van de importatie.


Indonesië. Mooi, lief, aardig en vuil. Jakarta stond laatst 1 meter onder water. Nou dat verbaasd mij niks. Die Indo's gooien echt alles op straat.
Hemelwater afvoer of wat daar voor door moet gaan, raakt verstopt en hatseflas, daar is de ellende. Geen stuiver ontwikkeligshulp daarvoor Markie! Of we moeten flink kunnen verdienen aan de verkoop van vuilniswagens, kliko's, vuilverbrandigsovens etc. Laat ze eerst maar hin eigen oliedollars gebruiken om deze shitzooi op te ruimen. Jammer van het mooie land. En dan pretenderen ze ook nog dat ze "het grootste moslimland"
zijn in de werled. In theorie misschien wel, maar in de praktijk maken ze er één grote zwijnenstal van. En zwijnen zijn niet hallal. Dus.... En dat het kan bewees de stad Meuliboh. Vuilcontainers, afval manden, die regelmatig geleegd werden en ik zag zelfs een straatvegeres! Resultaat:
een schonere stad! Ook waar geeen mensen wonen is het schoon. Maar dat is logisch.
erg
Maar de mensen zijn zo aardig en lief. Ook in het moslim orthodoxe Banda Aceh (Kota Radja voor de oud gedienden) gewoon vriendelijk, met de mooiste hoofddoeken.
Hanny en ik hebben het land nu aardig door. En wanneer je de weggetjes weet, is het helemaal genieten. Niet te vergelijken met Nederland en Almelo, al was het alleen al om de temperatuur. Nu bijna 3 weken overdag boven de 30 graden. En heel lekker eten. Nederlandse invloeden volop in de taal. Knalpot, asbak, handdoek, doorsmeer, kamer, versnelling, koelkast etc.om maar wat te noemen. Lang leve mijn vertaal app en de apps voor navigatie en goegelkaart en mijn autochtone sim-kaart. We verdwalen nooit meer, of de accu moet leeg zijn van mijn handigefoon.

Politiek? Men heeft goede hoop dat de huidige president iets aan de corrupte en ontwikkeling gaat doen. Hij is aardig populair zo begrijp ik.
Wie het is weet ik niet. In het buitenland bemoei ik mij niet zo snel met binnenlandse politiek van het land waar ik te gast ben. Lijkt mij beter.
Wel hoor ik van een autochtoon, dat de visumplicht voor Nederlanders in aril er af gaat. Zal mij benieuwen of dat ook al voor visumhouders geldt.
Reden: meer geld in de kist via het toerisme.
Java, Bali en Lombok zijn al "stuk" gemaakt en Sumatra is nu aan de beurt en Kalimantan ook. Zijn wij mooi op tijd...

Slamat dingus.. Chris

Hartelijk dank en met vriendelijke groeten!

 

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina