Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
24-02-2015  

Je suis Charlie...

 

Je suis Charlie

Enfin, sommige idioten vinden dus dat men niet voor een mening mag uit komen. Of gewoon een cartoon mag tekenen. Of ze hakken je kop er af of verzorgen je een loodvergiftiging. Maar wees eens eerlijk, het moest er eens van komen.
Je weet als je loopt te fukken met Allah en Mohamed enzo. Wees nou eens eerlijk. Mohamed uitbeelden op een varkens lichaam; ik bedoel maar: moet dat kunnen? Nou ik heb er lang over nagedacht; ik vind van niet dus.
Ik kom uit een journalisten familie, dus ik ben met de pen opgevoed. Mijn vader was rechtlijnig, nam geen blad voor de mond, maar kwetste nooit iemand.
Dus ik ook niet. Dat is met een kalligrafeerpen bij mij genetisch ingetatoeëerd. En mocht ik iemand ooit gekwetst hebben, dan mail mij even, dan kunnen we het uitpraten.
Gelieve niet meer te bellen, want dat vind ik ook worst.
Dus bij Charly Hebdo wisten ze donders goed waar ze mee bezig waren. Er liep niet voor niets een gewapende knakker rond daar op die redactie.
Maar, om een lang verhaal nog langer te maken; om dan een AK-40 helemaal leeg te schieten: NOT DONE!!!! Punt. En nu in Kopenhagen weer.
Ooit heeft de grotegroep Joden in Frankrijk via de rechter een verbod voor elkaar gekregen op een bepaalde publicatie. Kijk zo hoort het. Menig Katholiek zal ook wel geknarsentand hebben bij het zien van bepaalde tekeningen van Pausen en aardbischoppen. Maar om dan meteen met een bomcorset zo’n redactie binnen te stormen? Nee dus.!
Toen ik Jezus aan het kruis uitmaakte voor “Tinus aan de rekstok”, kreeg ik het hele CDA van Almelo over me heen. Als je daar eens op goegeld, krijg je de Paus, Epke Zonderland en nog meer meuk. Dus waar hebben we/ze het over?
Ga een in de materie van Charly Hebdo en kijk eens wat ze getekend hebben over God, Jezus, de Paus, Berlesconi, De Gaule, Obama etc. Niet te geloven en minimaal een bom waard als je tenminste de zgn. “moslim waarde” er op loslaat.
Alleen het feit al dat die gasjes er van overtuigd zijn dat ze gelijk hebben. Dat Allah en Mohamed dit zo gewild zouden hebben. Niet te geloven. En dan dat IS en dat Boko Harem. Jemig de Pemig; dat gaat toch alle verbeelding te boven. Iemand levend verbranden. Brrr. Ja, ja, dat deden we in de middeleeuwen ook. Pffffff, die kennen we nu wel.
Kun je nagaan, hoe lang die gasjes nog te hebben gaan.
Gelukkig is er nu wel wat reuring in de keet in Moslimwereld. Steeds meer moefti’s en andere dominees zijn ook van mening dat is enzo niet kan.
Nu kun je de vraag stellen of die IS-BokoHaram gasjes wel mensen zijn? Ja, ja. Ik durf ze te stellen. Zijn het niet gewoon mens gevaarlijke dieren? Maar zelfs een dier moord niet uit overtuiging of omdat die het leuk vind. Dus wat zijn het dan wel?
Nieuwe entiteiten in de vorm van mensen? Een gen wat ergens weerverkeerd is gemuteerd en toen kwam er IS/Boko. Wat 500 jaar geleden de kruisvaarders en de inquisitie heette.
Enfin, ik weet het wel: ik zeg jammer, want het pure Moslim geloof, het echte is gewoon mooi en zuiver, net zoals het pure Christendom.
En het gaat allemaal goed komen.

En ja, ik was er bij op de Dam toen.

Je suis Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina