Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
01-02-2008  

Over: apen, sneeuwvallen en niet gemist...

 

Ja, ja, het leven van een column schrijver gaat niet altijd over fluisterasfalt. Krijg ik een boze e-mail van meelezer: hoe ik het in mijn hoofd haalde om de Keniase president te vergelijken met een aangeklede aap. Hij als apen liefhebber vond dit een grove belediging naar het apenras toe. Nou dan, mocht ik de apen hebben gekwetst, mijn excuses, dat was zeker niet de bedoeling. Het was ook maar een figuurlijke vergelijking. Apen moet je helemaal niet aankleden, maar gewoon in hun blote kont laten lopen..

Dus nogmaals excuus aan alle apen en apenliefhebbers..

En eindelijk is er dan sprake van een gedifferentieerd tarief voor het afval in de kliko’s. Dus ieder betaald voor wat deze of gene aanbiedt. Nou dat zal mij benieuwen hoe dat gaat lopen.. En we zijn dr dus weer, terug van proberen de benen  te breken in de sneeuw op de lange latten enzo in de kroeg bij de aprés ski. Nou het is dus niet gelukt, dat benenbreken dus. Maar voor de rest was alles primaperfect.

De lange latten zijn overigens ingeruild voor korte plankjes. Snowblades heet dat.

Ik dus wel even proberen of die echt zo hard gingen als mijn oude semicarves van 1 meter 85. Ze hadden daar zo’n snelheidsmeterbaan en dat kon ik niet voorbij laten gaan.

Mijn maximum daar was 67 km/u. Nou wet ik dus dat ik op die lange dingen dus minimaal 80 kan!!!  Dus dat bevestigde mij helemaal het feit dat ik niet meer op die hele lange latten moet gaan stunten..

Durf ik ook niet meet trouwens, maar wie weet, ik verkoop ze maar toch niet en neem ze volgend jaar wel weer mee, want 67 km/u is wel langzaam. Maar het is wel leuk te weten met welke snelheid ik op mijn plaat ging. En dat was met 55 km/u!!!

En die snelheidmeetbaan was natuurlijk nét onder een skilift, dus dat was dikke pret daar in die lift. Zag er ook wel spectaculair uit trouwens met al dat sneeuw en gerol.

Maar gelukkig had ik die korte latten onder dus geen knieën kapot, geen ribben gekneusd. Alleen sneeuw tot bij mijn  scrotum en mijn testikels daalden acuut weer in.. brrrrr. Maar je zal maar met zo’n snelheid over het beton op je gezicht gaan, hou je geen gezicht meer over of nog erger.

Twas me wel weer een hele ervaring….

Volgend jaar maar weer, maar dan wel naar Frankrijk, toch wel leuker. Al die Wienerschnitsels…

En Almelo gemist? Helemaal niet….

Het verdiepte spoor is weer een slag dieper geworden. Hier en daar weer een huisje afgebroken een boompje omgezaagd en weer opgebouwd en geplant.

Dus wat klagen we toch?

Verder even niets..

Chris…

Archief
Terug naar vorige pagina