Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
21-01-2008  

Over: Imbecielen, PacoPlumtrek en dodenweg

 

Nou zal het mij allemaal gewoonweg de reet roesten, maar nu ben ik toch wel even helemaal geëmotioneerd. Zie ik daar een aflevering van NOVA (ja, ja, ik kijk ze zo nu en dan nog wel eens) gaat het over 3 randdebielen, achterlijke idioten, super hufters, die een geestelijk gehandicapte (autistische) jongen al tijden lang persten, mishandelen en ook nog eens seksueel misbuiken. En als klapper op de vuurpijl nemen die achterlijke idioten dat nog via de telefoon op ook nog en dat plaatsen ze ook nog eens op You-Tube. Om ze de hele wereld te laten zien hoe “flink ze wel niet zijn”.

Tinus allemachtig, nou vraag ik je. Wat lopen er toch echt zielige lieden rond. Hoe is het toch mogelijk? Waar is dat bij die drie gasten dan toch mis gegaan? Opvoeding!? Ook zoonlief viel bijna van de bankrand af, toen hij dat zag. Wanneer dat bij hem de buurt zou gebeuren, dan was hij al met een honkbalknuppel naar de huizen van die drie minkukels gegaan en had daar e.e.a geplaagd maar dan op de inboedel van die gastjes. Dan zou hij de kamer van die minkukels wel even gaan plagen.. Nou, gewoon erg.

En nog helemaal geen schroom, nee hoppa, gewoon op internet zetten die handel. Enfin, ze zullen wel de komende tijd flink onder psychiatrische begeleiding komen te staan. En het is wel bekend, er lopen meer gekken buiten de inrichting rond dan dat er binnen de hekken zitten.

Dat is de keerzijde van het beleid voor wat betreft de zwakzinnigenzorg. Of heeft dat ook al weer een andere naam gekregen. Ik word “knetterbek” van al die naamsaanpassingen. Geestelijk gehandicapt heet dat nu ook al geestelijk in functiebeperkt.?

Nou deze 3 gasten zijn voor mij gewoon volslagen knettergek. Of zijn ze gewoon zielig? Of ligt het weer eens aan de opvoeding. Ach, dat is ook weer de keerzijde van het tweeverdienerschap. Die ouders moeten ze ook eens flink onder handen nemen. Ben benieuwd. Maar het kwaad is al geschied.

Nu is dit soort excessen eigenlijk wel van alledag, maar dankzij internet komt het nu gelukkig aan het ligt. Internet blijf ik een zegen vinden….

En Stichting Paco Plumtrek, het alternatief kleinschalig poppodium, ontvangt een bijdrage van € 1000,-. Paco Plumtrek organiseert twee maal per maand culturele activiteiten zoals kleinschalige, akoestische optredens in de Kolkschool en in de Nieuwe Werkplaats aan de Vissedijk. Zie ook: http://members.home.nl/pacoplumtrek/

Heeft die Henk Lammers eindelijk gekregen wat hij en zijn maten verdient. Heel mooi jochie. Heel goed stichting stadsfonds. Zo zie je maar weer, krijg ik weer gelijk. Als ome Bert (Kuiper, weth.)  het niet uit de gemeenschapspot kan halen omdat er gewoon geen centen meer zijn, omdat wij allemaal parkeerplaatsen en fluisterasfalt en geluidswallen moeten hebben om onze auto’s over te kunnen bewegen om een patatje te kunnen halen bij de Mc Do enzo (rapt), tsja, dan moet het maar op deze manier.

En het wevershuisje zal ook wel allemaal goed komen. Als het niet linksom gaat, dan gaat het wel rechtsom…. En bij een aanrijding op de N35 kwam een automobilist uit Hoge Hexel laatst om het leven. Twee anderen raakten gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De N35 is door de aanrijding 2,5 uur afgesloten geweest voor alle verkeer. Hmmm, suur. En later weer tig uren voor sporen onderzoek… Zo zie je maar weer, de geschiedenis herhaalt zich. En er zijn dus al meer ongelukken gebeurd daar op die weg. Er wordt toch nog ingehaald (is mij overkomen en ik reed keurig 79 km/u) Dus: die mooie bomen zijn dus helemaal voor niets “omwille van de veiligheid” gekapt!

Kijk, daar gaat dus al het geld naar toe, wat eventueel voor dingen zoals Wevershuisje gebruikt kunne worden. Nu is dat stuk N35 wel een provinciale weg en moet daar de provincie voor opdraaien, maar het is toch gemeenschapsgeld en misschien had het Wevershuisje een paar centen van de provincie kunnen krijgen om zo een beter bestuur de voorzien met een minder “ouwe jongens krentenbrood” cultuurtje. Wel lachen trouwens hoe deze discussie over dit huisje loopt. Zelfs wordt ik er op straat op aangesproken. En ik heb best een heel warm hard voor dit soort instellingen, Vraag het bestuur van het stadmuseum maar. Was ik het niet die achter de mistoestanden ben gekomen v.w.b. de huur van het aanpandige hok naasts het stadmuseum? Ja dus. En daarom is dat museum voor wat het nu is. Heel mooi en goed bestuurd…

Enfin, tzal allemaal, denk er maar eens goed over na..

Ik ben op wintersport en schrijf jullie wel over 14 dagen..

Hals und beinbuch.

Chris..

Archief
Terug naar vorige pagina