Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
27-11-2014  

PIeterbaas m/v …

 

Vroeger kon ik in juli mijn kinderen al bang maken met Zwarte Piet. Mooi angst aanjagen met die roe. Want wie zoet ik kreeg lekkers en wie stout is, die kreeg mooi op zijn/haar lazer met die roe. En daar was het grote rode boek van die ouwe Sint. Daar stonden alle stoute kindertjes in. En wat dacht je dan van het dreigement van die zak? Als ze zaten te zieken, dan hoppa; in die zak en weg naar Spanje. Opgeruimd staat netjes. Klaar. . Mooi was dat en dat al vanaf juli al!!!
Maar nee hoor. Is er weer zo’n Zwarte Pieteres die weer roet in het eten moet gooien.
Kleurpiet, regenboog Piet (homo Piet dus) en weet ik veel wat voor een P{iet.
Weg is het oh zo dankbare machtsmiddel van heel veel ouders.
Je mag tegenwoordig ook niks meer met je kinderen.
Waar heb je kinderen voor? Om te mishandelen, om ze te misbruiken, voor de kinderbijslag. En als ze een jaar of 3 zijn, snel te dumpen in de opvang.
Jammer, gemiste kans.
Het leuke is wel, dat ze er in België helemaal geen punt van maken. Maar goed, daar zijn ze ook te dom voor.
En in Suriname hebben ze al lang Pieten met alle kleuren van de regenboog en nog meer. Maar ook daar zijn ze niet veel intelligenter dan die Belgen.
Zag ik in Oldenzaal een Pieteres met minimaal cup D, een leuke gekleurd rokje en kinky laarzen. Kijk, daar boezem ik bij mijn kinderen helemaal geen angst meer bij in.
Nou sprak ik laats een heleboel kinderen, die er ook dus helemaal niks van begrijpen, omdat ze nog kind zijn; nou die maakte het helemaal niks uit welke kleur Piet heeft of welke cup Pieteres heeft. Dus daar heb ik ook geen steun aan…
Liep ik daarna door een bejaarden tehuis vol met die zeurderige oudjes. Tsja, die konden wel huilen, want de discussie van de zorg enzo was helemaal naar pagina achterin verhuisd. Alles stond bol over Piet en de kleur.
De asielzoekers vonden het wel prima. Eindelijk waren zij geen voorpagina nieuws meer
Enfin, moraal van het verhaal: wie verzieken nu “het feest”? De volwassenen. Het zal de kids pepernoot wezen. Die zijn alleen maar geïnteresseerd in pepernoten en kado’s.
En wie is nu eigenlijk de drijvende kracht achter deze hele discussie? Juist de middenstand. Want die hebben hun omzet toch wel met 30% zien stijgen door aanschaf van meer kado’s snoep en zo.
Lagguh toch?
En zolang we nog hoog lopen over de kleur van Peterbaas; gaat het zo slecht niet in Nederland.

Het gaat jullie goed. Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina