Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
01-01-2008  

Over: Huftergedrag, verantwoordelijkheid ennuh taakstraffen

 

Tinuskelere, is ome J.P. (Balkenende, nadere uitleg overbodig) echt een beetje pissig. En terecht! Al dat huftergedrag met de jaarwisseling.

Ik erger mij al geel doordat bepaalde super a-soos midden in een eind decembernacht, super zware donderslagen zo nodig af moeten steken. Meteen een helehalve buurt wakker, inclusief kleine kinderen en hard werkende vaders en moeders die dan weer niet echt in slaap kunnen komen en de dag daarop brak op hun werk komen. De schade aan de fysieke hun én aan de economie..  Niet te filmen..

Dan het in de fik steken van scholen, brievenbussen, pin automaten.

Waarom kan ik dan heel weinig medelijden vinden met zo’n iemand die door dit huftergedrag zich zelf naar de eeuwige Tinusveldern blaast?

Je bent een rund als je met vuurwerk stunt. En je hebt dan heel wat uit te leggen bij Petrus, neem dat van mij aan……

Of zo iemand die dan in ene een paar vingers mist en zo nooit meer van zijn of haar leven iets op zijn tien vingers kan natellen. Is dat niet eigen schuld met de bekende dikke bult….?

Zo zie je maar weer Tinus straft direct of wat later. Of had de overheid dit weer moeten voorkomen? Ja,  jongens en meisjes die nu niet meer zijn, of een oogje en/of wat vingers missen, laten we de overheid maar weer aansprakelijk stellen. Net zoals die muts die met de auto in zeer dichte mist de Amsterdamse IJ in reed.  Suur natuurlijk, maar om dan meteen de overheid verantwoordelijk te stellen? Kijk als zoiets nu elke week gebeurd, zoals toen bij die scherpe rare afslag naar Almelo, waar die 5 jongens uit Zeewolde en die man uit Wierden verongelukten en daarnaast nog voor weet ik hoeveel euro’s blikschade voor en na die tijd.

Of die lekkere kruising daar bij de Weezebeeksingel en H.R. Holstlaan. Ook al 2 doden en weet ik hoeveel materiële schade, ome Anthon Sjoers, wethouder van oa. verkeer en CDA!!!!  Dus ome Anthon, luister naar die mensen van de Bornsestraat en Violierstraan en naar mij en maak daar een rotonde!

Maar da’s een heel ander verhaal….

Terug naar het huftergedrag….

Wat is er toch mis gegaan bij dat soort mensen in hun jeugd?

Heb ik ook ooit zulke rottigheid uitgehaald? Nou ja één keer een ruitje ingepingeld. Dat resulteerde een heel groot pak op mijn lazer van mijn vader met de achterkant van zijn (maat 46) pantoffel. Ik voel hem nu nog.. En dat is al zo’n 47 jaar geleden…..

Een bootje van de gemeente een beetje beschadigd. Mijn deel van de schade was een rijksdaalder(!) En dat was een rib uit mijn 8 jarige lijf. Een verbaal pak op mijn donder van mijn Oma en ik hoor haar nu nog..

Verder een Bros gejat uit de supermarkt toen ik 10 was. En dat resulteerde in een middagje politiebureau, een maand huisarrest, dus dat  was één keer en nooit weer..

Tot zover mijn “hufter” gedrag. Dat werd dus direct resoluut gecorrigeerd door mijn ouders.

Hieruit concluderen wij, dat de tegenwoordige hufters, het gevolg zijn van een mislukte opvoeding..

Dus bij meerderjarigen, gewoon vette boete en een taakstraf van minimaal 100 uur, zodat ze ook in de portemonnee voelen, net zoals wij, de samenleving het in onze portemonnee voelen. Want de herstelcenten, kunnen niet aan leukere dingen uitgegeven worden, zoals meer groenvoorziening bijvoorbeeld.……

En bij minderjarigen, voor de dader welf ook taakstraf en een opvoedingscursus en voor die ouders ook een boete en taakstraf.

Want ik heb begrepen dat beneden de 18 jaar, de ouders nog steeds verantwoordelijk zijn voor het (wan) gedrag van hun lieve zoon of dochter….

En dat onze regering van Almelo bij de doorbraak een bos aan gaat leggen is natuurlijk prima. Dit dus ter compensatie van alle gekapte bomen voor allemaal ome Anthon projecten. Niet om te zeiken hoor, maar toch een maartje van mijn kant in januari..

Betekent dit nu, dat er in de stad geen bomen meer worden bijgeplant? Hmm, suur. Eens een mailtje naar de PvdA aan wagen. Want wanneer zij iets vragen aan de regering van Almelo, krijgen ze tenminste antwoord. Of dat nou een duidelijk antwoord is, dat is vraag krentewegge..

Ennuh Hendri Oude Wesselink, gefeliciteerd met het behaalde deelsucces.

En ga voor het hele Groenpark. Ik zie ome Anthon nog zo enthousiast je plan presenteren aan de raad toen. Hmmm. Dus niet alles gaat van een leien dakje bij ome Anthon. Suur.

Ennuh Collega “Knakenboy” ome AntHon schrijf je met een Ha (h).

Gnah, gnah, deed ik ook minimaal 4 jaar fout, zonder dat iemand dat opmerkte…

Ennuh ome Gerrit (VVD) als burgervader? Alsjeblieft.. pffff help, nee, T= een beste vent, altijd lagguh, maar echt serieus nemen..?  En daarbij ook nog de hele verkeerde (VVD) partij voor mij (rapt).

Ennuh Renate HÜmmels, over dat ziekenvervoer.. De weg van de lange adem. Blijven klagen en álle politieke partijen én de regering van Almelo, bij elke misgebeurtenis, met tijd, naam en toenaam, mailen. En om een leesbevestiging vragen!

Vind ik nu..

Chris….

Archief
Terug naar vorige pagina