Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
25-10-2014  

T= de schuld van de zakkenvullers…

 

Ja, het is allemaal de schuld van de regering, de overheid enzo dus..
Zij zijn de schuld ervan, dat ik geen overhypotheek op het te dure huis kan krijgen om zo ook de nieuwe badkamer, de nieuwe keuken en daarbij de nieuwe auto en de trouwerij kan betalen.
Zij zijn de schuldige dat ik 2 jaar geleden alleen het huis kon ik nog behypotheken en de rest met moeite IKEA keuken via Marktplaats en een 2e-handsje van de Gamma.
Mijn vrouw dus zo pissig dat ze van mij weg is en dus zit ik nu met een huis onder water en de bank zegt ook doei.. met de alimentatie erbij.
De regering is ook de schuldige, dat ik niet om de 2 jaar (EK vs WK-voetbal) een plattescherm tv kan kopen door middel van een persoonlijk krediet, omdat ik in de bkr sta of zit.
Ook kan ik nu niet meer om de 2 jaar een nieuw abonnementje met een gratizzz nieuwste telefoon er bij betalen, door die stomme regering. Stelletje zakkenvullers.
En wat dacht je van al die stomme controles. Vroeguhr kon ik nog mooi er zwart bij klussen. Maar wat denk je, die Pool en die Oekraïner zijn nog goedkoper dan de zwarte ik. Maar het mag ook niet zwart meer zijn, maar bruin. Zwartwerken is dus discriminatisch.
Maar je denkt toch niet dat ik voor die 12 uur ga werken? Want dat geld kan ik zo weer inleveren bij de sociale dienst. Ik ga liever vissen.
En of het nou gemeenschapsgeld is of niet, maar mij helemaal niks uit. Beter asociaal vissen, dan sociaal vieze handen krijgen. En dat is de schuld van de regering, dat ik die verdiende euries van mijn uitkering afgetrokken wordt. Schande!!!
En wat nou werken regering? Mis ik mooi al mijn toeslagen ook nog.
Nee, die regeringen zijn allemaal zakkenvullers. Mooi baantje, met regelmatig een hapje en een drankje. Mooie vliegreisjes naar Irak, Mali en werkbezoeken naar wijken en fabrieken en natuurlijk weer met een hapje en een drankje. Hoeven ze mooi geen boodschappen de doen.
Ook die gemeenteraadsleden en college lieden. Allemaal zakkenvullers. Vriendjes politiek en ze kunnen het gewoon niet goed doen, want daar zijn ze te simpel voor. En dat allemaal met behulp van veel te veel ambtenaren die dus knipogen door 1 oog open te doen.
Ook de ambtenaren zijn schuld. Die zijn ook zakkenvullers en corrupt.
En al die regeringen in Nederland heulen met de zorgverzekeraars die veel de te veel potten en reserves hebben. Schuld van de regering die dat allemaal voorschrijft. En ik mij dus helemaal scheel betalen voor een nieuwe bril, die van mijn eigen bijdrage afgaat. Wat nou “eigen verantwoording”?
Beter rood staan dan krap zitten.
Moest ik eens doen: geld uitgeven wat ik niet heb. Staat direct de deurwaarder voor mijn deur. Maar de regering kan dat allemaal wel.
Dus regeringen, het is allemaal jullie schuld. Stelletje zakkenvullers. Punt.

Tenminste volgens veel van mijn facebook vrienden.

Groet’n, Chris

Archief
Terug naar vorige pagina