Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
13-09-2014  

Even onzin vomeren

 

Zo, we zijn het enorme succes van de wereldkampioenschap voetballen weer vergeten.
Het nog steeds niet teruggevonden vliegtuig is nog steeds zoek.
MH-17 is niet echt meer vet voorpagina nieuws, maar we zijn al weer overgegaan “to business as usual” oftewel, we hebben de blaas weer vol met azijn. En wat hebbuhwe het sleeeecht.
En we gaan het nog slechter krijgen volgens velen, ondanks dat de prognoses volgens het CBS redelijk positief zijn. Maar we weten het weer beter...
En wie is de schuldige? De overheid. Den Haag, Zwolle en natuurlijk de Almelose gemeenteraad met hun college.
We willen gewoon weer geld uitgeven wat we niet hebben. Beter rood staan dan krap zitten. En poep aan wat er na ons komt, al is het de zondvloed.
We willen een hypotheek waar we ook de nieuwe auto, de nieuwe keuken en badkamer kunnen financieren en ook nog de bruiloft.
We willen weer 2 verdieners worden met drie kinderen. Den Haag regel dat, want Brussel doet toch niks.
Laat die Zuid Europese landen maar failliet gaan, een noord Euro-Zone en een zuid Euro zone, die we apart hangen, die zuid-zone dus. Alle buitenlanders terug naar het buitenland, geen asielzoeker meer binnen laten. Alle Moslims “bekeer u of ik schiet”. Doen zij ook en we scheren alles en iedereen over één kam. Generaliseren is een must. Hoppa.
Had ik maar 5 jaar geleden mijn huis moeten verkopen aan die paar gekken die meer dan de hoofdprijs er voor wilden betalen.
Het is de schuld van al die Polen, Oekraïner, Tsjechen die voor een poeploontje ons werk doen, waar wij drie maal zoveel willen verdienen dan dat zij krijgen.
Maar dan willen we wel alles op z’n goedkoopst en liever nog geld toe.
Nationale sport is niet voetballen, maar belasting ontduiken en dat wil ik graag zo houden.
Enfin, let maar niet op mij, want ik ben het geürineer gewoon even spuugzat.
En verder gaat alles wel goed met mij hoor…

Groet’n, Chris.

Archief
Terug naar vorige pagina