Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
27-05-2014  

Weer normaal doen...

 

Zo, gemeente en Europa zijn gestemd, dus nu kunnen we weer normaal doen en genuanceerd zijn, zonder schreeuwen. Toch wel zorgelijk dat nationalisme van Le Pen en die van Engeland. Maar daar over later.

Hoi, ik ben er wel. Maar was even lekker bezig met huisje, boompje.
En tsja, wat moet je nou? Wat de politie niet lukt; zware criminelen oppakken, lukt een criminele organisatie wel. Midden op straat, wel zo netjes in de avond, zodat er weinig hondenuitlaters en kinderen op straat zijn. Hoppa, gewoon 19 maal een loodvergiftiging. Nu ben ik geen voorstander van de doodstraf, maar toch, wat moet je nou?
Ik zat eens midden in een aanhouding van een paar voetbal supporters, of hoe die gasjes ook mogen heten. Jemig de Pemig wat een “gajes” waren die lui van dat aanhoudingsteam. Gelukkig hadden ze een soort van uniform aan anders had ik het helemaal niet geweten wie nou wat was. Oh ja en de Mercedes bus zag er uit als een kippenhok, met al dat gaas er voor. Gingen ze mooi voor het gaas.
Je hoort zo vaak, “je moet criminelen met criminelen vangen”. Waaruit we dan weer kunnen concluderen dat dus het hele politieapparaat crimineel is, maar dan aan de “goeie kant” van de lijn.
En we hebben onze mond zo vol over bezuinigen. Nou het omleggen van zo’n zware crimineel door andere criminelen is stukken goedkoper dan daar zo’n heel team van 48 man op te zetten. Kunnen die mooi boeven gaan vangen…. Ofzo.

En dan die motorclubjes: Ook zo iets. Dikke paniek en hoop gedoe. Maar wat denken we dan van al die “voetbalfanclubjes”. Hooligans heten die geloof ik. Die gunnen elkaar het licht in de ogen ook niet. Nou prima, laten ze elkaar maar gewoon lekker bevechten. Maar dan wel georganiseerd en zonder wapens enz. Gewoon met de blote vuist. Mooi in het IISPA of van mijn part in ons Polman stadion.
Kunnen we mooi € 7,50 toegang vragen en hoppa. Deden ze ooit eens in Rome ook. Terug naar de gladiatoren.
De goeden niet te na gesproken hoor. En Heracles volgend jaar in het nieuwe stadion en dan wel in het linker rijtje s.v.p. en het liefste een beetje Europees voetbal in de tent.

En nu we het toch over Almelo hebben: ook zo’n criminele stad. Was er begroot en verwacht dat de stadscontroleurs zo’n 100duizend Euro’s aan boetes zouden cashen (netto). Maar niets is minder waar; hebben ze voor ruim 4 ton (euro’s dus) aan boetes uitgeschreven. Jemig de Pemig!!! Dat zijn dus echte knaken!!!
Nmm...

Groetend, Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina