Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
06-04-2014  

Pieiepers enzo in Almelooo...

 

Sprak ik laats Harry den Olde, je weet wel die van de dierenparty Vrij Almelo. Allahsakke was dat even positief schrikken. Hij is dus écht begaan met het dieren wel en wee zijn. Hij werd dus helemaal emotioneel (lees pissig) over het feit dat er wel geld gegenereerd wordt voor een stadion, maar niet voor een nieuw dierenasiel. Goedzo Harry…
Maar… en nou komtie, zijn voetballers geen leeuwen, die vechten om de bal. (En als ze die 1x hebben weer zo snel mogelijk wegtrappen?)? En die “supporters” net roofdieren die elkaar naar het leven staan? Dus zo’n stadion is net een dieren pension. Zoiets. Maar serieus Harry (PVA), goed bezig jochie. De verkiezingscampagne kun je niet vroeg genoeg beginnen….
En ja, de partijen aan de linkerkant van het spectrum komen op voor de lagere inkomens en de niet werkende lager opgeleiden die smangs geen cent te makkuh hebben. Het CDA is kuit nog vis, ham nog kaas en dan de aan de rechtse kant gaat voor de mensen die een beetje geleerd hebben tot de hoog opgeleiden en de mensen die een het belastinggeld opbrengen, zodat de mensen die aan de linkerkant van het politiek spectrum zitten, subsidies enzo kunnen krijgen.
Beetje kort door de bocht, maar in principe dus.
Het is zo en daar moeten we het allemaal gewoon mee doen….
En een ambtenaar koppelen aan een raadslid zoals demissionair tante Anja dat voorstelt? Denkutniet. Een raadslid kan gewoon naar elke ambtenaar gaan die die wenst. Dee ik ook, leuk hoor. Maar nu we het toch over ambtenaren hebben… Die doen het gewoon nooit goed. Punt. Zijn lui en hoe knipoogt een ambtenaar? Door 1 oog open en dicht te doen…
Wat een pokkuhbaan (3x de woordwaarde). Ambtenaar. Ik zou het nooit willen zijn voor zo’n schijtsalaris. Je helemaal in het rond werken en dan nog alle poep over je heen krijgen. Regels, regels en regels die de maker van de regels zelf al niet begrijpt.
Nee, laat mij maar mooi zelfstandig ondernemer blijven, da’s leuk.
En we blijven maar klagen en mekkeren en die “piepers” hebben gewoon niet door dat de positivo’s gewoon de dienst uitmaken. Meestal dus vanuit de rechtse hoek vanaf D’66 en VVD en de liberalen binnen de PvdA.
En ik heb het de afgelopen 32 jaar goed gevolgd hier in ons Almelo; gheweeeeldig. Alle grote projecten zijn in de pocket en nu kunnen we ons concentreren op de details. Boompje hier, inbreiden van het centrum, meuk lege plekken mooi opvullen, het centrum nog mooier maken etc.
En daar is geld voor nodig. Dus dat halen we door nog scherper te handhaven. Dat willen we toch allemaal? Handhaven. Maar natuurlijk niet wanneer het ons zelf in de knip raakt. Neer, dan zijn de piepers niet thuis. Als Appie de auto op het groen parkeert, omdat die te beroerd is om 25 meter te lopen, dan moet die minimaal een bon krijgen. Maar als ik dat doe, dan moet dat kunnen… Nou mooi niet hoor.
En laatje de vuilnisbak te lang op de stoep staan: hoppa € 90,= boete. En zwerfafval weggooien, honden laten poepen etc.. Boete….
<< En ook eendenbelasting gaan heffen, want die schijten mijn stoep onder !!!

Vind ik, nmm,

Chris dus…
 

Archief
Terug naar vorige pagina