Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
01-04-2014  

Snel en sielugh…

 

Kijk, het kan wel snel in Almelo
De 26e afscheidsreceptie voor de vertrekkende raadsleden en hoppa meteen de volgende dag receptie voor de nieuwe. Gas er op.
Maar wat zijn er toch slechte verliezers.
Het nieuwe stadhuis is er nu eenmaal en nog zitten er te veel mensen over door te zeuren. In dat oude hok zou ik mijn hond nog niet laten poepen..
En stel dat der Arbo had gezegd dat ze er over 1 maand allemaal uit moesten i.v.m. de brand onveiligheid, het slechte milieu IN dat hok?
En alle ambtenaren maar verdelen over torens en leegstaande andere kantoren en zo dan toch maar weer projectontwikkelaars in de kaart spelen?
Jemig de Pemig mensen…

En dan de geweldige stunt van ALABBAALoo (ook wel LAS genoemd). Dat is politiek lieve nieuwe raadsleden? Mn. bert hummels (pas op kleine letters!!) van LeefbaarAlmelo en het CDA. Geweldig. In één klap de grootste fractie en het CDA heeft het nazien. Zou ik ook van balen…
En dan die nieuwe (kandidaat) wethouder van D66. Claudio Bruggink. Prima, het gaat in de richting van een vakwethouder, die in zijn vrije tijd op D66 stemt, maar ach, dat zal wel met zijn opvoeding te maken hebben. In ieder geval is het wel de schuld van de moeder. Want de vader was aan het werk, centjes en belasting te verdienen.
Dan de stunt van het CDA dat ze in ene met een formateur op de proppen kwamen. Goed man, helemaal politiek. En daar hou ik van. Mooi de rest helemaal afgetroefd en hoppa, gas dr op.
Maar ik heb nog steeds pijn van de nederlaag van de VVD. Dat de PvdA heeft verloren is wel sielugh, maar het is ook zuur.
Zetten ze zich samen met de VVD zich helemaal in voor een beter Almelo en hoppa, klap voor de tanden.
En wat is dat CDA weer politiek goeoeoed. Die stonden er ook vier jaar bij, keken er na, lieten zo nu en dan een windje en hoppa, de grootste partij van Almelo.
Politiek goeoeoed, maar ik krijg er wel een hele vieze smaak van in mijn mond. Jaloers? Nee dat niet, maar of dit machtsgedrag van het CDA nu zo politiek bevorderlijk is? Denkutnie. Maar het CDA komt er mee weg….
En dan die D66. Ach ja, seks sells, dus een paar “mooie poppen” (smaken verschillen) op een onverkiesbare plaats als lijstduwer. Elke blonde Miep weet dat dat nooit de bedoeling is dat zowel Annet Stuivenberg als Imran Dikman in de zetel zouden plaats nemen. Politiek weet je wel? Helemaal goed want dat heeft geresulteerd in 4 stoelen voor D66.

En hoppa, op naar de kerntaken van onze gemeente.
Het wordt een tsunami, omdat Almelo nog niet helemaal, of nog helemaal, klaar is voor de nieuwe taken die ze “door hun strotjuh” gewurgd krijgen door Den Haag, met minder geld.
Maar nu blijkt dat door strenger aanpakken van b.v. uitkeringsfraude de sociale tak van de gemeente Almelo dus wel een paar ton minder uitgeeft. Dus voorheen werd er maar “aangeklooid” met dat toezicht op de sociale uitkeringen.
Waar ik dus weer helemaal gelijk krijg: controleren en handhaven! Dat lost op. Maar dat is dus weer een VVD (en ook wel PvdA, lees Mieke Kuik) standpunt en die hebben klappen gehad. Dus mijn conclusie: Er mag dus gefraudeerd worden door die kiezers die naar de SP, D66, CDA en de lokalo’s zijn gegaan. Want nogmaals; het CDA zat er bij en keek er naar…
En je weet het: volksverlakkerij heet politiek, Liegen, waarheid en politiek…
Kiezersbedrog? De kiezer laat zich bepolitieken…
Op naar Europa, khou me hart vast..
Ofzo, vind ik, naar mijn mening..

Chris dus…

Archief
Terug naar vorige pagina