Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
21-03-2014  

Liever lui dan moe...


Gemeentelijke vuilverwerking in vroegere tijden.
 

De strijd is gestreden en ik ben weer nuchter. Kmoest even de nederlaag (VVD) verwerken. “Au” dus.
Iedereen gefeliciteerd. Vooral D66 en BBA. Proficiat. En nu niet arrogant worden Fred.
CDA de grootste. En dan te weten dat de gemeente o.a. de zorg moet gaan regelen. Nou dat wordt me wat. We kunnen er zeker van zijn dat Brinta op de 1e plaats staat. Want dat is moeder, bemoeder en een hoop zedenpreken en moraal terrorisme. Maar enfin de kiezer wilde het, dus we gaan er voor.
CDA, PvdA, VVD en natuurlijk D66. ALA mooi weer in de oppositie. Kan ome Gijs blijven “mekkeren”.
BBA: geweldig, komt zo weer een hoop dossierkennis de raad binnen scheuren. Zet um op Louis! Cete: ook helemaal goed, alleen hij moet afleren zo Silvester Stallone achtig de zaal rond te kijken zo van “zien jullie mij wel?” De SP: ik heb mijn oordoppen besteld. Ik hoop dat dat genoeg is om het geschreeuw te dempen. Hopelijk bakken ze er nu wel wat van. CU, ook mooi wel. Vooral die de dossierkennis van hun achterban.
De overige lokalo’s. Ja, ik heb alleen wat met LA. Helemaal goed bert. (pas op kleine b!!!) Lokaal Almelo Samen. Samen sta je sterker en dan moet je wel een concessie doen.
En nu blijkt ook wel weer dat het oude socialisme helemaal weg is PvdA zoals het was zal nooit (gelukkig) meer weer keren. CDA heeft een stuk daarvan over genomen maar dan wel een stuk liberaler.
Vadertje staat regelt niet meer alles. Respect voor Samsung en Zijsltra. Wel erg lullig dat zij (lees PvdA en VVD) nu worden afgerekend door het feit dat er gewoonweg impopulaire maatregelen nodig zijn om uit de huidige malaise te komen. Soort stank voor dank dus.
Nou, en daar is alles eigenlijk mee gezegd.
Oh ja, GroenLinks. Ach ja, jammer, had van mij 1 stoel meer mogen hebben.
En dat id van bert (LA) v.w.b. een raadsprogramma.. Schreeuw ik ook al jaaaaaren.
De raad (volksvertegenwoordiging) bepaald en het college moet gewoon uitvoeren.
Zou het zo zijn, dat bert nu echt diegene, de enige is, die écht een politieke cultuur ommezwaai bepleit? Nu moet ik gaan oppassen om hem niet te veel pluimen in zijn anus te stoppen, want hij loopt al te veel naast zijn schoenen…
Maar toch, VVD en PvdA (die eigenlijk de afgelopen 4 jaar ook liberaal aan de gang zijn geweest, alleen willen ze er zelf niet aan, hebben het mooi voor elkaar gekregen in ons Almelo. Alleen dat afval gedoe nog niet, maar dat komt nog wel hoor. Mensen doe maar eens wat moeite er voor. De tijd is voor bij, dat we gelijk Al Dundy, met de hand in de broek, lui onderuitgezakt op de bank, de zaak door de overheid lieten regelen. Kom op luie donders, er achteraan…
En het is niet leuk om in de regen naar Appie te gaan om je plastic in de ton daar te gooien, dus een plastic bak bij de deur.
Kijk even naar Apeldoorn, daar loopt het prima. Maar ja, het kost wat inspanning van de burger. Maar men is liever lui dan moe. Gelukkig ben ik liever moe dan lui, want dat geeft mij een voldaan gevoel.
En wat is die eikel van een Wilders weer goeoeoed. Braakt die in hoofdletters weer een hoop onzin, om dat later weer te nuanceren. Internationaal weer op de kaart en nu maar scoren in dat Europees parlement straks.. Ik deel zijn mening dat alle criminele buitenlanders gewoon moeten vertrekken. Maar dan ook de criminele Bulgaren, Belgen, Friezen en Urkers.. Nou over die laatste twee valt te praten.
Maar ik heb er een raar onderbuik gevoel bij als ik zo zo´n zaal hoor mee schreeuwen met “minder”.
En we gaan weer massaal op vakantie naar Egypte, Marokko en Turkije. Ik heb tenminste goeie herinneringen aan die landen. En niet zomaar een vakantietje hoor. Eigen auto, en een paar maanden.
Maar da’s een ander verhaal. Stemadvies: Hillary Clinton.
Goed gaan allemaal en droom er maar niet van…

Chris


Naschrift redactie:
De suggestie van Chris over Apeldoorn en de kliko voor plastic aan huis klopt niet.
Apeldoorn heeft het diftarsysteem ingevoerd. Huizen met tuin hebben 3 kliko's (restafval, papier en groen) en bij etagawoningen staan ondergrondse blokcontainers. Snoeiafval wordt 2 keer per jaar gratis opgehaald. Verder mag tuinafval door particulieren het hele jaar gratis gestort worden via de afvalpas. Voor inzameling van kunststof (plastic) staan verspreid in de stad 60 containers opgesteld. De Apeldoornse stimulans om te scheiden zit dus meer in de nota.
Voor meer info klik
hier

Archief
Terug naar vorige pagina