Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
16-03-2014  

Ff weer de binnenbocht...


Foto: Coen Mulder
 

Zo, 3 weken weer terug in ons Almelo (met 1 o Jan Hammink.. jemig, hoe haal je de landelijke pers? Door je als analfabeet op te stellen en dan al die flauwe opmerkingen zo van: Van slager tot sloper”naar ome Gerrit toe.. Man, man, wordt grootgrondeigenaar ofzo….)
Enfin, ik ben nog steeds niet gewend aan Almelo , maar wel met de neus in de gemeeteraadsverkiezingsroomboter gevallen
16 partijen doen er mee. Wat heet bestuurbaarheid? Tsja, versnippering is dus het voordeel van de mensheid en de democratie... Ofzo...Geef mij maar een dictator. Dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Ga ik mooi asiel aanvragen in Oeganda. Daar is het warm en kan ik homo zijn.. Geloof ik... Of Poetinland….

Serieus even.. De politiek is nmm nog nooit zo mooi/interessant geweest. Men moet nu aan de bak om een meerderheid te vinden.. Niet dat dichtgetimmerde gedoe zoals het was in mijn tijd... Lang leven de democratie, lang leve de vrijheid. Het is de concessie die het hem doet...Nou de liberalen hebben weldegelijk wel het sociale aspect, maar niet zo "sinterklaassig" als de PvdA en alle andere linkse weggevers. Als je het echt nodig hebt, dan krijg je het.. Dat is het standpunt. En krijgen is ook een rekbaar begrip. Als je gemeenschapsgeld krijgt, moet je daar zeker ook iets voor terug doen voor die gemeenschap. Punt. Maar ja, dat kost tijd en dan hebben heel veel uitkeringsgerechtigden niet, want die zijn te druk met bijklussen. Zo is dus gebleken uit een proef in Amsterdam verleden jaar.. Dus...

Ga dus vooral NIET stemmen volgende week woensdag. Want wie zwijgt stemt toe. Dus wie niet stemt is tevreden met het huidige beleid in Almelo. (ja, ja, het is Almelo en niet landelijk Nederland mensen. GEMEENTERAADS verkiezingen!!!!
Wie niet stemt, zal de komende 4 jaar en 1 week ook niet gehoord worden. Dus lieve niet-stemmers, door niet te stemmen wordt het eindelijk stil.. Goedzo dus. Wie zwijgt stemt toe….
En het maakt mij niet uit of tante Anja Timmers in Maastricht woont of in Hardenberg. Als ze haar werk maar doet. Vak wethouders… En wat ze in hun vrije tijd stemmen is mijn zaak niet.
Ik ben benieuwd welke 1-mens fracties het gaan halen. Verkiezingsstrijd: ome Gijs Stork, die ouwe knar.. prima kerel hoor, maar toch begint hij een beetje te zeuren. Altijd maar over “risiko, risiko, risiko.” Bluuuhh. Kom op man, de schop er in, aantrappen dat centrum. Nu kan het want nu zijn er genoeg Polen die voor een habbekrats willen bouwen.
En dan die persoonlijke vete tussen hem en ome Gerrit van Woudenbergh. Kom op man. Je hebt toen gewoon politiek verloren. Neem je verlies en ga verder, maar maak er geen rumoer van zoals laatst. ALA mag van mij 2 stoelen hebben, maar dan Marieke van Doorn als voorzitster. Om Gijs gewoon in het bestuur. Want hij is wel een van de meest ervarend rotten in het Almelose gemeenteraad vak. Oh, ja nog de complementen voor de BBA, voor die handtekeningen actie. Niet dat ik het met hun eens was, maar het feit dat ze de moeite nemen voor zo’n initiatief vind ik toppie.
1 zetel. bert hummels (pas op, moet met kleine letters en op sokken, zoals een echte Held betaamd!!!!!) Is inmiddels ook een ervaren rot in het politieke vak. Al wil hij het zelf niet weten, maar hij is het wel… Ook 1 stoel.. Maar dan die neef Jan van Vliet. Altijd nog trouw aan de beweging.. Ook respect… maar dat gaat um niet worden Jan….
De CU. Jammer dat Ome Jan Veenstra dus weg gaat om begrijpelijke reden. Al ben ik het uit politiek standpunt vaak totaal oneens met hem, maar hij is een hele goeie kerel. Integer, dossierkennis eerlijk en vaak een drammert… Maar een goeie vent.
Succes Jan en daarmee ook je opvolger. 1 zetel.
Neefje Huub Isendoorn en en jezus (met een kleine j hoor…)fordje Fred Gerritsen.. Kijk, ome Huub is wel een paar keer wethouder geweest en niet te beroerd om gewoon gemeenteraadslid te zijn. Respect. Neefje Fred. Gewoon lagguh met die goosert. Vooral wanneer die weer zijn 1man show opvoert. Mag ook blijven.. Ach, doe ze maar 3 of 4 stoelen.
Dan CDA. Een wolf in konijnenhuid. Stille wateren hebben koraalriffen en daar kun je lelijk op lek lopen. Als 2 partijen vechten om een been, het CDA loopt er mee heen. Tzal je maar gebeuren.
Stemadvies VVD, PvdA en D66. En tante Irene ten Seldam was laatst rumoerig lief tegen VVD en PvdA. Jemig Irene, het droop er wel ff af hoor….
CU, CDA, LA, GL, ALA, BBA mooi in de oppositie, want die hanen elkaar toch de raadszaal uit dus geen gevaar te duchten. En de rest: hapje, drankje en dan af door de achterdeur..
Vind ik, nmm.
Maar ga potver3 STEMMEN!!!!!!!!

Met de groeten van Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina