Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
18-02-2014  

De egoïstische Geert Wilders...


Wilders als jongeling in een Israëlische 'kibboets'.
De originele foto is in handen van journalist Marco de Vries.
 

Toch maar even landelijke politiek..
Nederland uit de EU, schreeuwt onze blonde eikel. Eigen volk dus eerst.
Een “gerenommeerd” onderzoeksbureau uit Engeland heeft dat onderzocht in opdracht van… juist de PVV. Uhm, Engeland, ligt dat niet in Nederland?
Eigen volk toch eerst meneer Wilders? Of heeft Nederland geen goede onafhankelijke onderzoeksbureaus en moest dat wel noodgedwongen door een ander EU lidstaatsbureau uitgezocht worden? Of was het zo dat die gewoonweg het goedkoopst was? En wij mogen geen buitenlanders in dienst nemen van de PVV. Hier mis ik iets..
Dus weer die grenscontroles, grenswachters, geld omwisselen, gedoe met carnets, vrachtbrieven en meer van die meuk waar we nu zo lekker vanaf zijn. Al die grenswegen weer aanpassen.. Dat kost wat… Die Wilders is nu helemaal losgeslagen.
Maar et bekt wel lekker en dus het levert stemmen op. Na de verkiezingen de zondvloed… Ik ben er trots op, dat ik als Nederlander, die het zo goed heeft, een land als Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Ierland, mag helpen om zo te voorkomen dat ze helemaal naar de Filistijnen gaan. En kijk meneer Wilders, de eerste goede resultaten zijn er. Ierland is uit het hulpfonds gestapt en kan haar eigen boontjes doppen en is bezig de schulden terug te betalen mét een riante rente! De koop van “rampen hypotheken” door de staat en de onlangs verkoop, heeft 1,7 miljard euries opgeleverd voor onze schatkist.
Samen sta je sterker meneer Wilders. Egocentrisch en egoïstische gedrag isoleert alleen maar.
En dan schermen met Zwitserland. Een land dat miljarden heeft verdiend over de ruggen van anderen? Dank zij de miljarden Nazi gelden, de woekerwinsten van de ooit eens vooral Duitse en Oostenrijkse joden die daar hun geld parkeerden? De enorme winsten gehaald uit crimineel geld? De zwart sparende multimiljonairs. Het criminele bankgeheim?
Weet je dat alle Zwitsers hun boodschappen doen bij de Duitse, Oostenrijkse en Franse Lidl en Aldi, omdat het allemaal in Zwitserland niet meer te betalen is? Dat de Zwitser zich helemaal de rambam moet werken om alle eindjes aan elkaar te knopen?
Ja ik weet het, Zwitserland staat op de 3e plaats van het geluksgevoel in de wereld (2012). Maar de Zwitsers zijn ook materialistisch en daar gaat het goed mee. Maar hoe is het met de immateriële zaken?
En ik weet het, want ik heb er gewerkt. Mooi wat geld verdiend, maar ik nooit meer werken in Zwitserland… Wel frappant dat vooral de mensen met een opleiding HOVO of lager, vooral op jou stemmen. Niks mis mee, maar die realiseren zich niet, dat wanneer je aan de “ macht” komt, vooral die groep “de Sjaak” is. Hoe simpel kunnen ze zijn.
Samen sta je sterker meneer Wilders. En ja, dat kost nu eenmaal wat. Maar ik ben een trotse Nederlander die blij is een ander te kunnen helpen..

Stemadvies: Hilery Clinton..
Vind ik, nmm.
Chris

Archief
Terug naar vorige pagina