Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
04-02-2014  

Gelukkig Nieuwjaar uit Taiwan

 

Goedzo, ambtenaren in Nederland verliezen dus hun speciale ambtenarenstatus en worden gewone werknemers. Werd een keer tijd, anno het jaar van het paard. (Happy new year nog) Best apart 2x per jaar nieuwjaar vieren en het ging er weer vanaf. Maar door de toch wel ernstige luchtvervuiling vooral op het vaste land van China is 2 dagen voor de jaarwisseling de verkoop van vuurwerk én het afsteken ervan, verboden. Dus blijkbaar ook in Taiwan. Op een enkele vuurpijl na, hoogstwaarschijnlijk afgestoken door een loslopende Nederlander, ook geen knalwerk hier. Suuur… Maar wel veel drank. Genetisch is bepaald, dat Aziaten dus helemaal niet tegen drank kunnen, dus da’s mooi goedkoop. Drie bier en dan al dronken. Elke drinkwedstrijd wordt dan ook glansrijk door mij gewonnen, wat helaas wel weer hoofdpijn bij mij veroorzaakt.

Wat valt er verder te “mekkeren” voor wat betreft Almelo.
Een VVD-er die een keer vergeet de lampen (T.L.) uit te doen in de fractiekamer? Ach, zo zie je, het zijn dus gewoon mensen die VVD-er(s).
Een wethouder die dus ook in Hengelo woont en een kamer huurt in Almelo en daar dus ingeschreven staat. Nou pech dus, liberaal als ik ben.. Als ze haar werk maar doet. En dat ze in haar vrijetijd op de PvdA stemt, tsja, ach, wijsheid komt met de jaren… Kijk maar naar mij.. Klopt helemaal volgens de regels, dus… Ik ben trouwens helemaal voor vaktechnische bestuurders, los van een of andere politieke partij. Vak (bekwame) wethouders dus, die ook geen lijsttrekkers, lijstduwers mogen zijn, maar alleen wethouder/bestuurder. En in hun vrije tijd mogen ze stemmen wat ze willen, maar eventueel wil ik dat ook nog ter discussie stellen. Bestuurders bóven alle partijen, een gebiedsverbod van 100 meter rondom alle fractiekamers en vice versa….…. En verder geen gedoe.
En ja, ja, iedere gemeenteraadslid zet zich weer in voor de burger, wil de huidige structuur veranderen, luistert weer naar de burger, reageren op wat er bij de burger leeft… etc. etc.
En eenmaal op de zetel, gaan ze toch weel concessies doen. Dat is ook politiek.
En wat mij helemaal een beetje verbaast is de stilte van de moraalridderspartij het CDA.
Die hoor en lees ik niets van. Kan aan mij liggen hoor. Maar het is ook wel zo, dat ze nmm eigenlijk helemaal niets te vertellen hebben. Oh ja, ze willen de burger betrekken bij het bepalen van de kerntaken. (zei ik het niet?) Jemig tante Irene. Wanneer het CDA na al die jaren nog steeds niet weet wat de kerntaken in Almelo zijn, dan verdienen jullie geen plek in de gemeenteraad. (nmm) Ach ja, het hele Christen is uit. Dank zij allemaal reuring vooral bij de Katholieke kerk, is de aanhang bij het CDA zeker minder geworden. Waar ik overigens helemaal niet echt rauwig om ben..
Madawejwel...

Nog 10 dagen...

Doei Chris
 

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina