Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
26-01-2014  

Even weer wat uit Taiwan...8

 

Wat er mis ging; nou bij die ene foto van Hanny bijna op de berg, hadden we ademnood op ruim 2600 meter, dus ca. 400 meter van de top.
Nou begrijp ik een heleboel, maar dat gebeurd wel meer met mensen van mijn leeftijd. Maar er is iets waar ik met mijn pet niet bij kan.
Zijn er van die “gasjes” die kilo’s blikken met bier, flesjes frisdrank enzo helemaal voor kilometers de natuur innemen en dan, wanneer de blikjes en flesjes leeg zijn, dit gewoon in die natuur flikkeren. Terwijl het mee terug nemen naar de dichtstbijzijnde afvalbak of in het uiterste geval mee terug naar huis, veel minder moeite is. Maar nee hoor, pleer het maar in de natuur… Is dat nou gewoon een gevalletje van “ schijt hebben” aan mijn eigen kinderen en klein kinderen? Is het lammetakkerigheid? Is het een gebrek aan opvoeding? Is het een gebrek aan …? Wie kan het mij vertellen?
Het is wel een geval van asociaal milieu terrorisme.

Nu zit ik nog even in Taiwan en ben ik ook wel lyrisch over die Taiwanners hier, maar ook hier heb je van die asociale “gasjes”. Maar wat wil je ook met ruim 24 miljoen mensen op een woonbare ruimte van minder dan Nederland. Maar hier heb je dan ook vrijwilligers die dan de zooi van een ander dan weer opruimen. En het werkt aanstekelijk, want laatst raapte ik een “ verloren” chips zakje op toen Hanny en ik een trail liepen. Helaas opengemaakt en leeg, maar goed je kan ook niet altijd alles hebben.
Helemaal is het vrijwilligerswerk een hot topic hier. Vooral in de natuur.
Logisch, want als je 25 hoog in Taipei op een klein flatje woont en je kan dat hok voor een dag of 3 omruilen voor een cabin in een of ander natuurpark met als “enige” vergoeding goed eten en drinken en je hebt toch niks beters te doen, dan wist ik het wel. En daarbij scoor je punten hier in Taiwan. Maar bij ons wordt je voor gek verklaard wanneer je zoiets doet. Helaas. (ff kort door de bocht) En daarbij je laat het op vele punten wel uit je hoofd om ook maar iets verkeerd te doen, want bij elk “openbaar scheithuis” hangen nog minimaal
3 camera’s (zonne-energie én WiFi, “hufterproof”). En ik weet, dat ze voor 99% allemaal bekeken worden. Die 1-ne procent is nét kapot en die worden binnen 2 dagen gemaakt!!!
En wij maar mekkeren over cameratoezicht in stedencentrums!! Whoehaaaaa.
Hiero staan in de hele stad zo groot als de hele randstad, allemaal camera’s. En het helpt! Criminaliteit is er bijna (!) niet. Mocht er een winkeldief zijn, die een beetje te gewelddadig wordt met een mes ofzo, geheid op het 8 uur journaal. Vol profiel. Nixnie moeilijke jeugd gehad en meer van dat schapenwollensokkengelul. Hoppa met de bakkus en al op primetime nieuws.
Maar dat moet ook we, want Buddahkoelere, ruim 24 miljoen Taiwanners..!!
We zijn helemaal thuis in Taiwan.. Nog maar 2,5 weken en we zijn weer in Almelo..

Groetend, Chris en Hanny.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina