Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
19-01-2014  

Fietsmijmeraartjes uit Taiwan


In Taiwan is afval scheiden hoofdzakelijk het werk van "pensionado's"
 

Fietsmijmeraartje 1:
Twee doden te betreuren door het vuurwerk. Voorpaginanieuws!! Afschaffen dat vuurwerk!
Zes doden te betreuren bij een verkeersongeluk. Staat op pagina 6.
Afschaffen dat verkeer!
345 doden te betreuren op 1 dag burgeroorlog in Centraal Afrikaanse Republiek. Haalt de krant geeneens. Afschaffen die oorlog!
Ach ja, dat krijg ik nou altijd, wanneer ik aan het fietsen ben….

Groot voordeel in Taiwan is, wanneer je zwerfvuil over de rand heen gooit, dat het binnen 2 weken helemaal overwoekerd is door planten en dus over
2000 jaar door archeologen weer gevonden kan worden. Dus men pleert hier toch wel vrij onregelmatig aardig wat meuk over de reling/vangrail heen.
En dat zie je dus alleen wanneer je even een pit-stop maakt op de fiets… Maar het is er dus wel, die milieuanargisten/terroristen.
Maar je moet je scooter hier ook niet zomaar 2 ween aan de kant van de weg laten staan. Want voor je het weet is die overwoekerd…

Nog zo’n fietsmijmeraardje: Zwitsers hebben dus al die jaren met crimineel geld hun economie opgebouwd ook dank zij het bankgeheim. Ook de joden hebben dus mega veel geld op de banken in Zwitserland gezet. En handig misbruik gemaakt van het bankgeheim. Maar dat mag ik niet zeggen, dat mag alleen Max Taileur (rip) hebben gezegd of aan andere joodse comedian, want wanneer je als niet jood een opmerking maakt over joden, ben je antisemiet ofzo..
En daar liep Gordon dus ook tegen aan. Maar ik blijf er bij, dat die opmerking tegen die Chinees op het verkeerde moment werd geplaatst. Al lachte zich half Nederland zich een breuk over die opmerking. Wanneer een stand-up zo’n opmerking had gemaakt had het wel gemogen dus….
Maar weer ter zake: Dus de economie van Zwitserland is hoofdzakelijk gebouwd op crimineel geld. Hebben we in Nederland toch iets verkeerd gedaan. Maar nu Amerika en de rerst van de wereld niks meer aan het terrorisme kunnen verdienen, gaan ze daar dus maar eens tegen in geweer.
En op heel veel Zwitserse banken staat terroristen geld. Dus…Jammer dan Zwitserland, nu moeten jullie werken voor de centen…

En ik sprak laatst een Taiwanese econoom en een expat van ASML, die mij uitlegde hoe het komt dat de economie van Taiwan zo goed gaat. Kneiterhard werken en maar 14 dagen vakantie per jaar. Lage belastingen dus, maar daarvoor veel, heel veel werken. Werkdagen van 12 uur zijn hier meer regel dan uitzondering en dat dan 5, maar meestal 6 dagen per week. Een btw tarief van 5% maar dan ook 24 miljoen mensen waarvan er al heel jong door gekocht wordt en de Taiwanners zijn geen kniepers en de prijs is de prijs…. Er zijn “armen” maar dat is min of meer dan hun eigen keuze. Heb je geen werk, dan zorgt de overheid voor bijna altijd passend werk. Kom je zonder een baan, dsan krijg je een soort ww, maar dan moet je je wel optimaal inzetten voor een nieuwe baan, waar dsan de overheid ook heel strak aan meewerkt.
En dat is m.i. dus ook de makke in Nederland, we willen met weinig belastingen en weinig werken, veel geld verdienen. Eigenlijk willen we geld toe hebben..

Nog 3 weken en we gaan weer naar huis.

Groetjes…

Chris

 

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina