Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
04-01-2014  

Groet´n uut Hongkong

 

Beetje verlaat, maar toch...

Loopt hier net weer die rochelende Taiwanner voorbij die weer een vette fluim in de bloemen kwakt. Moet ik daar respect voor opbrengen? “Gaat tie lekker?” vroeg ik hem. Hij begreep mij donders goed.. Was meteen de laatste fluim waar ik bij ben...
Trouwens die hele Chinese gewoonte van smakken, rochelen en boeren is hier in Taiwan (bijna) helemaal passé. De enige die dat nog deed laatst, was een Amerikaan, maar die hangen we sowieso apart…
Nu nog dat kauwgom en peuken verbannen uit Nederland en dan zijn we weer een eind op de goeie weg.

Heb ik in het verleden geageerd tegen de grote diversiteit van partijen in Almelo en andere gemeente. Ik blijf er bij, dat het de oorzaak is van een schier onbestuurbaar Almelo, daar niet van… Maar democraat als ik ben, vind ik het allemaal wel goed. Ik ben een voorstander van de chaostheorie wat inhoudt dat het eerst een puinhoop moet worden, voordat e.e.a. netjes geregeld wordt. En dat gebeurd dus (nmm) ook op het bestuurlijke niveau in on Almelo (rapt) En nou heeft neef Jan Hammink een eigen partij stichten..
Goezoooo Jan, zet um op zal ik maar zeggen… Niet schreeuwen en piep’m en stom lullen, maar poetsen.. En moeder Jon (burgerjuffrouw van ons Almelo) houdt toch van jullie allemaal zei ze onlangs, dus..
Maar let o mijn woorden. Besturen van Almelo gaat dus nog trage dan dikke ontlasting door een trechter.. Maar wanneer dat dus de democratische wens is van de burgers van Almelo, dan hebben we dat te accepteren. Ik zou er meer vrede mee hebben, wanneer al die individuele eierenuitbroeders een beetje het collectief zouden opzoeken en gezamenlijke zaken samen uit zouden politieken. Maar nee hoor, niks van dat alles en dat maakt de politiek aan de ene kant best interessant, maar een stad ook wel zwaar bestuurbaar….
Voorstel: kiesdrempel verhogen, zodat al dat splintergedoe afgelopen is.
Ook een mogelijkheid zou zijn, om een partijlid, binnen een partij meer eigenheid te geven, aar dat kan dus ook weer niet.
Bij de PvdA b.v. wordt iets binnenkamers helemaal uitgediscussieerd en dan afgestemd en dan komt men dan met een eenduidig standpunt naar buiten. Oh, oh, wat zijn we eenstemmig. En ohwee wanneer er dan toch een partijlid het er niet mee eens is.. Rapen zijn gaar.
Helemaal punk is het bij de SP en de PVV. Daar bepaald de voorzitter hoe de overige leden moeten stemmen. Punt uit. De voorzitter bepaald.
Democratie in optima forma ofzoiets…

Merry Newyear en de groet’n uut HongKong..

Chris
 

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina