Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
25-12-2013  

Kerstgroet´n uut Taiwan (6)...


Kerstboom van cd's
 

Toch ff terugkomen op Nelson Mandela. Hij zal langzaam toch wel in de gedachten verdwijnen... Net zoals de val van de muur.
En dat is misschien wel goed ook. Zoals Marten Luther King, Kennedy, 1e maanlanding, twin-towers, 2e wereldoorlog met de daarbij behorende holocaust. al wordt die herinnering mij een beetje te veel in herinnering gehouden.. Hij heeft geen beweging zoals de Zionisten achter zich, die e.e.a. elk jaar levendig houden. (Oeps, maar daarover later nog eens..) Maar vergeten zal het nooit..

En zo mijmerend in de Taiwanse tropen moet ik toch eerdere uitschrijfsels iets nuanceren. Ook hier heb je van die asociale milieuterroristen die hun zooi gewoon in de berm gooien.. Aan de andere kant heb je hier ook militaire dienstplicht en die gasjes gaan na hun basis schuttersputje graven en wat kogeltjes knallen de sociale dienstverlening in, waaronder dus zwerf meuk opruimen. En daar krijgen ze dus wedde voor. Licht gestraften kunnen kiezen uit een normale bajes of een werkbajes waar ze dus mooi parken kunnen aanleggen en ook veel zwerf meuk opruimen. Na een orkaan of aardschudding gaan ze allemaal zooi opruimen.
Ook heb je hier gewoon Jan met de Pet en Mien met de Muts, die gewoon een zaterdagje zwerfvuil gaan ruimen. Gewoon voor de lol. Moet je in Kaaskoppenland eens mee aankomen. Ja zo nu en dan gaat 1x per jaar vooral voor de verkiezingen, de gemeenteraad een zaterdag zwerfvuil opruimen. Net voor de lol maar voor de media. Alhoewel het rete gezellig was en ook heel lollig…

En verder is moslim niet zo’n hot item hier. Trouwens geloof helemaal niet. Katholieken en ander christenen, Joden, Hindoes, boeddhisten- en ook wel moslims vooral uit Java zijn allemaal aanwezig. christenen prominent met hun kerken vooral in tribal gebied. En die doen en deden veel goed.
Vooral op onderwijs.
Over het moslimgeloof denk ik dat de Taiwanners vooral veel naar de TV kijken en de media volgen. Ze hebben dus geen hoge pet op van die lui.
Wanneer een moslim zich gewoon goed gedraagt en hooguit een hoofdoekje draagt is het prima, maar een burka of chador wordt hier niet toegestaan.
Punt. Een vette moskee met zo’n dikke pijp erop kan/mag dus echt niet.
Ik heb begrepen dat ze vooral naar het westen kijken en van onze problemen voor willen zijn, door ze bij het begin al heel kort te zijn.
Nu is het ook evident, dat waar het in de wereld ook zooi is, er bijna altijd wel moslims of laat ik het goed uitdrukken, zich moslim noemende idioten bij betrokken zijn. Ik ben net weer bezig met een boek over recentelijk Afghanistan, omdat ik daar heen wil. Maar Allah de Pemig, die Taliban. Dat zijn echt geen moslims. Dat zijn gewoon een stelletje misdadigers. Kun je dat spul eigenlijk nog wel mensen noemen?
Maar waarom hoor ik nou niet een sterke veroordeling uit de Moslimwereld in het westen? Mis ik iets?
Laatst een moslim militair die niet naar Afghanistan wilde, omdat hij dan de kans liep op zijn “moslimbroeders” te moeten schieten. Nou dat spul van een Taliban wil ik niet in de familie hebben. Hij is inmiddels ontslagen zo lees ik in de digitale krant van Nederland. Ik hoor niks vanuit de Saoedische hoek? Wie zwijgt stemt toe? Wat gebeurd er in Jemen?
Een ouwe moslimzak van een jaar of 45 trouwt met een jong meisje van 13 jaar. En dat is geen uitzondering! (CNN van 2 dagen geleden) En daar moet ik dan respect voor opbrengen, omdat het in hun cultuur is?
Enfin, prettige feestdagen allemaal..

En stemadvies: Hilary Clinton. Madawejwel..

Groet’n.. Chris

 

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina