Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
10-12-2013  

Groet´n uut Taiwan 4...

 

En wie mij wil volgen? Kan op Facebook hoor….
En ome Gijs dus politkus van het jaar: Gun ik hem helemaal. Best leuk dat de 1e 2 plekken door toch wel liberalen wordt aangevoerd. Maar aan de andere kant, ach Almelo anders.. Toch weer een select leesgezelschap, dus wat is de waarde. Het zou door TcTub, Alo’sNieuws, Alo’sWeekblad, Roskam (bestaat die nog? TwR3, allemaal gedaan moeten worden.. Dan kun je pas representatief zijn vind ik..
Maar ome Gijs helemaal goed en nu niet verder zeuren… Gaan we verder: Scoor ik hier weer voor weinig een TaipeiTimes, want de Telegraaf is hier eindelijk eens niet te koop in Taiwan, maar Heineken wel, lees ik dat een of andere rijke Arabier, zo’n oliearabierboer, een fonds heeft met tig-miljoen, waar hij elk jaar een of andere president uit een Afrikaans land een prijs van goed gedrag geeft. Die prijs is dan een miljoen dollar ofzo. Goed gedrag betekent dus, goed leiderschap, anti corruptie en dat soort het land ten goede komende zaken. Nou, de lol is dan wel, dat de afgelopen 8 jaar geen enkele president dien prijs heeft mogen cashen!!! En daar moeten wij dan ontwikkelingsgeld aan uit geven.
Denkutnie… Afrika is een eindstation… Doodlopende weg.. bodemloze put. Wat is er de afgelopen jaar dus eigenlijk verbeterd? Ok, de apartheid is weg, maar verder is er dank zij onze ontwikkelingshulp het alleen maar slechter geworden. Dus alles op een rij zettend, de afgelopen 40 jaar ontwikkelingshulp beschouwende, wij zijn dus de schuld van al die ellende daar. Mooie ontwikkelingshulp hebben we gegeven. Van de regen in de stortbui, tussen het schip en de wal en die kraan is staat nog steeds open en de dweil hebben ze al lang weggegooid. Wij hebben dus met al ons geld, die ellende gewoonweg onderhouden! Aflaat is het, gewoonweg, als het ons maar een goed gevoel geeft. Nou schop ik een heleboel mensen tegen de lange tenen, maar denk hier maar eens over na, voordat we weer kleertjes gaan verzamelen en weet ik wat voor een gedoe. En egotripperij…. En ik ben al aan het fietsen… Ik heb ooit eens een bijeenkomst van de Vereniging van Nederlandse Gemeente meegemaakt. Daar werd al gezegd, dat we het eerst dichter bij huis moeten gaan zoeken, met onze ontwikkelingshulp. Dat schiet tenminste op. Ok, België gaat inmiddels redelijk, Frankrijk ook, Spanje en Italië hebben nog een weg te gaan en Griekenland ook nog wel. Ierland en Portugal kunnen redelijk de eigen pantalon ophouden dus we krijgen nu de Balkanlanden en misschien wel Marokko en de Oekraïne en Tunesië enzo..
Alhoewel ik heb het ook wel even gehad met die Arabieren, maar goed..
Maar dan langzaam… Echt niet verder weg.. en zo moet het… (nmm).

Stemadvies blijft VVD..
Madawejwel…

Groet’n Chris

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina