Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-12-2013  

Groet´n uut Taiwan 3...

 

Mis ik Almelo? Om helemaal eerlijk te zijn, eigenlijk van geen meter. Ik zou best even weer een bakkie willen doen met de “ buuv’s” om weer bij te praten over de buurt, een saunaatje pakken (hoewel ik me hier in de bergen ook het rambam zweet met al die colletjes van de 3e en 2e categorie).
Natuurlijk, de kleinkinderen in het echt knuffelen is vele malen beter dan via Skype. Radio Rumoer bij rumoeren. Wanneer het uitgezonder wordt, liggen Hanny en ik al te ronken… Even een patatje scoren bij Henkies Friet aan de Sumpel. Alhoewel we scoren hier soms ook wel eindelijk een echte friet. Twas ff zoeken, maar echt missen.. Taiwan is naast andere dingen, gewoon een groot culinair avontuur.
Wanneer het Chinees niet zo’n niet te leren taal zou zijn, zou ik eigenlijk best in Taiwan kunnen wonen. Neem nou b.v. het woord “ push”, duwen dus. Dan het je een beginkarakter dat het zelfde is, maar dan komt het. Je kunt een gewone deur openduwen, maar ook een elektrische deur, een draai deur, dan nog een kar duwen, een rollator, een invalide kar een viskar een knop. En zo kun je nog wel even doorgaan. Kijk, zo kom ik ook aan de ruim 10.000 karakters. Wanneer je alleen al 5000 karakters kan schilderen, want van schrijven is hier geen sprake hoor. Chinees schrijf je niet, dat teken je, dat schilder je…. Ik ben laats even op een Chinees toetsenbord tekeer gegaan.. Dat was heel even maar. “ Godskoelere” of in dit geval Buddahskoelere dus, ik ben te oud voor die ongein.. Engels dus en verder handen en voeten, daar ben ik goed in. En die Taiwanners zijn overvriendelijk… Daar word ik zelf verlegen van… Ik hou het op qwerty.
Gelukkig zit die omschakelknop ook op Chinese computers.

Maar nu terug naar Almelo. Het gemeentehuis groeit aardig zo verneem ik.
Het Heracles stadion is nog steeds “gezeik” omdat de lokale detailhandel nog steeds de eigen broek niet kan ophouden en bang is dat het centrum daardoor leeg loopt. Nou, als het centrum door detailhandel in het nieuwe stadion gaat leeglopen, dan doet de middenstand het in centrum toch iets verkeerd. En dan weer dat eeuwige “ Ja, maar” en het “ Chris, ga jij maar fietsen, jij begrijpt er niks van…”
Nu lees ik dat een paar “mekkeraars” Hornbach hebben weten tegen te houden via de Raad van State. Nou ja, dat is hun democratisch recht, maar het is toch uitstel van executie. Ik ben trouwens meer een Praxisman dan een Gammaman, dat zeg ik. Maar het in Utrecht ervaring met Hornbach en dat is ook niet mis.
En dan de bak met de aanbiedingen “ Nu van 120 euro voor 90 euro, terwijl hetzelfde product 3 maanden geleden nog 70 euro kostte.. We willen gewoonweg besodemieterd worden.
Ook dat bij webwinkel A een bepaald product 129 euro kost en bij webwinkel H hetzelfde product 89 euro….
En mekaar de zwarte Piet toe spelen, maar dat kan volgend jaar ook al niet meer… Groet’n doar in Almeloooo

Chris…

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina