Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
21-11-2013  

Groet´n uut Taiwan 1...

 

Ik heb dus het advies van vele opgevolgd. Veelal na heftige discussie waar men het niet met mij eens kon worden, cq waar men mij niet kon overtuigen, cq waar men vond dat ik klinkklare onzin verkondigde, adviseerde men mij zo vaak: “Ach man ga jij toch fietsen man”. Dan tegelijk er achter komen dat “ alles” gemaakt werd in Taiwan en ik dat wel eens wilde zien, Hanny haar 2e jaar Chinese taal leren in ging (of dat ooit mogelijk is, die taal te leren, blijft bij mij de vraag) en dat ik van haar om de een of andere oorzaak ook “moest gaan fietsen”..(ik zal wel weer onzin hebben uitgekraamd ofzo, maar dat komt nmm in de beste relaties voor) De knoop doorgehakt en de enterknop ingedrukt.

Hanny en ik zijn nu zo’n beetje 7 weken onderweg in Taiwan en we zitten nu op het terras aan de highway9 zuid in Hoping (goegel maar ff) en dat is zo’n beetje de grootste stinkstad die we tot nu toe in Taiwan hebben meegemaakt, onder de rook van een inmense cementfabriek. En ik moet nu in ene aan “ons Almelo” denken. Niet dat Almelo een stinkstad is, integendeel. Daarom moet ik er in ene hier aan denken….

En ik volg Almelo wel hoor. Lang leve het wereld weide web, het collectieve bewustzijn gecreëerd door meneer Bill Gates en zijn engelen.
De 2e god misschien. Maar ik dwaal van he onderwerp af.
Almelo via Almelonieuws, het Almeloos Weekblad en natuurlijk de digitale TcTubantia punt nl Lees ik toch laatst dan moeder Jon van alle 14 partijen in de 2e kamer van Almelo houdt. Dat ze ze alle 14 “ kinderen” even “lief” heeft, als burgermoeder zijnde.
Nou moeder Jon u bent een prima politica. Kijk: je hebt liegen, waarheid en politiek. 3 totaal verschillende entiteiten.
De waarheid is, dat onze burgermoeder Jon het liefst die kleine partijen een opvoedkundige “schop met het voetje” zou willen geven. Wat nou “alle 14 even lief”. Tzal wel. Dat is toch een onbestuurbare situatie. Vooral die 1-zitters. En dan nog geen eens met elkaar samen kunnen werken, allemaal hun eigen ei uitbroeden. Ach er is sinds ik uit die kamer weggestemd ben ook niks veranderd. Wil Almelo dus beter bestuurbaar worden, dan de kiesdrempel omhoog en al die eenman fractie, gewoon een kamer geven, wisselwerkplek ofzo. Kijk dat is bezuinigen. En dan meteen een wethouder minder. Sterker nog, de Netwerkstad Twente maken. Oldenzaal, Hengelo (Ov) Enschede, Borne, Almelo. Hoppa. Op een hoop en dan meteen Wieder innemen. Twenterand bestaat al, dus die kan er ook al bij… Dat is bezuinigen.

Dus moeder Jon u bent een goed politica, goed gesproken over die “ moederliefde” voor ale 14 politieke partijen… Als de VVD maar de meeste liefde krijgt.

Stemadvies dus: VVD…

Groet’n uut Taiwan…

Nmm Chris…

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina