Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
06-09-2013  

Smart

 

Ik vond Markie Rutje gewoon goed. Natuurlijk helemaal uit z’n blote bolletje, maar we weten natuurlijk nooit wattie in zijn brillenpootjes heeft zitten. Of in zijn brillenglazen heeft geprojecteerd geworden… Over visie gesproken… Maar ik hoor zijn visie: Iedereen moet, waar hij/zij het kan de eigen broek ophouden. Waar het écht niet kan, helpt de overheid. Einde van de doorgeslagen verzorgingsstaat. Resultaat hier van € 48 miljard in de roodstand.. Het doorgeslagen socialistische principe van ”liever rood staan dan krap zitten” kan gelukkig niet meer... Rood is dus uit en dat blijkt wel; de PvdA is flink aan het verliezen… Geen misbruik meer van gemeenschapsgelden…

En nee, ik ben smart, dus heb geen smartfoon. Wanneer ik dus voorbij kom fietsen is dat gerammel niet van mijn fiets, maar van de centen die ik in mijn zak hou. Ik heb een simlockvrije foon gekocht van Alcatel. Een Franse telaanbieder. Die gooide net zoals KPN ooit een half miljoen foontjes op de markt voor € 15,= met € 10,= aan beltegoed. Dus voor € 5,= heb ik een foon met radio en zaklampje en ik kan nog bellen, gebeld worden en sms-sen en er zit een wekker op. Wat wil ik nog meer…? Wie is nou smart?
Kompjoeteren doe je met een kompjoeter, foto’s maken doe je met een fototoestel en filmen doe je met een filmcamera. Punt.. Vind ik..
Nu heb ik verstand van Window’s (vanaf 3.11) van IOS en Android v.a. 3.8 én van Linux en ooit eens geprogrammeerd in basic (wie niet?) C en nog wat uiltjes enzo..
Ik ben zelfs zo goed, dat ik een MacBook pro (met een flash, maar mijn voorkeur gaat uit naar MacDonalds hoor..) helemaal kneiter vast heb laten lopen. Dat was zelfs een felicitatie van Appel helpdesk cashen.. Ik ben smart genoeg nu om om te gaan met appeltjes, Sony’S, Samsungs en Aldi-Meuk.. Maar toch zweer ik bij mijn Alcatelletje. Nixnie smart, appen, geapt worden, continue met me face op het schermpje, niks niet gedoe. Bellen, sms-sen en mooi goedkoop sim-only voor weinig.
En voor al dat andere gedoe heb ik iemand… Hanny heeft de hele trio appelline. Mooi man.. Kost ff wat maar heb je ook wat…… Wie is nu smart?

P.s.
Gaat die joint fight striekert toch door. Niet te geloven!! Heel die luchtmacht opheffen.. Laat dat over aan de Fransen, Engelsen en Noren.. en die coibois uut Amerika.. Laten wij dan gewoon doorgaan met boten bouwen... Daar zijn we altijd goed in geweest... Alleen een marine. Landmacht en Luchtmacht er uit.. NMM

Nog 30 dagen..

Nmm Chris

Archief
Terug naar vorige pagina