Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
13-09-2008  

Over: De bios, auto-deuren en weer die monorail

 

Onze nieuwe nog te openen bioscoop wordt gerund door dezelfde gup als die van de Drie Gezusters in Stad Groningen. Nou moet je weten dat ik dat de enige kroeg is waar ik nuchter ooit eens ben verdwaald; Dus dat gaat helemaal goed komen…

En meneer Visser: U heeft gelijk, 3x bagger daar achter de Molen daar achter de Nieuwstraat, sorry dat het een beetje vreemd in mijn schrijvens kwam laatst. Maar dat kwam onder de tijdsdruk. Oppimpen die hele handel daar Beter Wonen of Gemeente of St Joseph.of weet ik veel wat voor een projectontwikkelaar. Of zijn ze dat eigenlijk niet allemaal?

Ja en dan lees ik in ene in de nieuwsbrief van de PVDA, dat die ene projectontwikkelaar cq woningcorporatie BeterWonen gemeenschapsgeld heeft gekregen uit de WMO pot om in één van hun panden automatisch opengaande deuren te plaatsten. In de Koppeling zo heet dat gebouw.
Ik dacht dat BW een particuliere private onderneming was/is die zijn/haar eigen broek moest ophouden.

Ik citeer:

”Reden genoeg voor de bewoners om de gemeente te verzoeken om een bijdrage op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) voor het aanbrengen van automatische deuropeners, aangezien het hier een wooncomplex betreft en geen verzorgingshuis. Het heeft even geduurd, maar gemeente en woningstichting hebben uiteindelijk besloten om de automatische openers aan te brengen en de kosten daarvan samen te delen. En de bewoners zijn er zeer tevreden over!”.

Tsja aan de ene kant wel gelijk, maar daar is dan lang over nagedacht, geef ik je op een briefje…. En ik vrees dat hier een precedent geschapen is.
Kom op mensen, op naar ome Theo (Schouten, PVDA, wethouder over WMO-zaken) aanvragen die handel, liften, deuren, toiletten etc.
Alles binnen de marge dus?

En goedzo ome Gijs (Stork, ALA opperhoofd).

Goede vragen aan het adres van ome Anthon (Sjoers, wethouder monorail zaken). Al 140.000 euries (honderdveertigduizend Euro’s) al verspijkert aan een lucht kasteel, sorry luchttrein?
En dat helemaal op eigen houtje? Oeps. En dat zonder de raad in te lichten? Oeps. Kan dat zo maar? Oeps.
Wat heeft ome Anthon nog meer op zijn Lego bouwplaat liggen dan? Waar nu al een ambtenaar mee bezig is? Is dat wel 100% wetmatig? Hmmmm.. Tsja. Ik denk dat ome Anthon hier even een viaductje te ver is gegaan. We zullen het afwachten in de eerstvolgende raadsbijeenkomst. Maar ik heb er nu geen echt goed gevoel bij.
Bij mij is er nu even een emotie van een beetje wantrouwen….
Het is wel weer een hoop centen en er is nog niets, buiten een polarisering in de raad en Almelose samenleving.
Moet ik in ene denken aan die 3 ton euro’s om er achter te komen dat een poppodium niet door gaat. Au, van de gemeenschapscenten.
En ons Hanny vind het allemaal maar weer een passiverende actie. Iedereen schreeuwt dat iedereen meer moet bewegen. Zorg voor goede fiets, wandel, skeeler en scootmobiel wegen.
En wees nu eerlijk ome Anthon, bij jou mag er toch ook wel een kilootje van af.
Ik weet wel, dat uit onderzoek is gebleken dat dik zijn macht uitstraalt, maar toch… Die 4-zitter van een luchtfiets van jou, is met jou er in één keer een 3- zitter geworden. En dat voor die centen?
Moest niet kunnen..

Wordt vervolgd en gevolgd?

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina