Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
29-03-2013  

Uitstel = afstel?

 

Ik moest het eens meer hebben over neefje Fred (Gerritsen, opperhoofd van de D66 ook wel genoemd FordjeFred… maar verder niet gevaarlijk)
Tsja, hoe moet ik Fred nou in de urine zetten, als ik niks heb om te plassen? Buiten dan die schoenen die hij aanheeft en dat hij helaas minder de “Jezus retoriek”aanhangt in zijn betogen. Hoe kan ik nou fatsoenlijk vomeren als ik het met hem eens ben (en ook met de VVD) dat inzake het nieuwe Heracles stadion, waar overigens al in gevoetbald had moeten worden? Bah, vervelend joch dat hij precies er zo over denkt dan ik.
Maar wel schokkend dat ik ome Huub (Isendoorn, ook zo’n 66 democraat) vermoeid en nmm de zaak helemaal zat, zo gebogen als een ouwe man zijn betoog zie voeren afgelopen dinsdag. Waar is de ome Huub gebleven die vol vuur en vlam betoogde met zijn, nmm nog steeds prachtige masterplan. De wethouder van ooit in Almelo en Borne? Kom op ome Huub en neef Fred, laat je niet kisten, dat kan altijd nog…. Of ga over naar de VVD….
En dan die eieren naar ome Gijs (Stork, opperhoofd van ALA). Dat ze eieren gooien zo een paar dagen voor de Paas, Ala, kan ik nog inkomen, maar dat ze ze allemaal kapot gooien, dat is pure mishandeling. Die eieren zijn dus, als ze tegen de gevel van dat huis zitten, echt niet meer te vreten. En dan te bedenken dat er in de 3e wereld tig mensen van de honger omkomen. En dan met eten gooien? Kan toch helemaal niet? Ik ben het dan helemaal niet eens met ome Gijs en het standpunt van de ALA, maar gooi dan met muntjes vanaf de tribune. Maar dan niet minder dan één euro!!!! Lieve supporters…
Maar ik wordt er ook best moe van hoor. Hoor ik gisteren weer ome Jan (Stapel, opperhoofd van gelukkig de plaatselijke PvdA, tzal meer het opperhoofd wezen van de landelijke, dan zijn we helemaal de Sjaak, nmm) uitstellen tot na de detailhandelsvisie. En dan wedden dat er genoeg “regeringsleiers” binnen de Almelose regering zijn, die zich dan schuil houden achter deze visie?
Typisch Almelo: traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag….
Trouwens neef Harry (den Olde, PVV) hoe wist jij dat het nieuwe stadhuis niet door gaat een dag voor de geheime raadsvergadering van laatst? Heb je nu ook al voorspellend vermogen?
Je zal wel niet verbaasd zijn, dat ik ook wel voor het gebruiken van het belastingkantoor ben wanneer die belastingmensen daar uit en ín de ww zitten. Bezuinigen moeten we allemaal dus ook de belastingdienst. En dan van dat Praxis terrein een mooi park maken. Dat kost dan uiteindelijk wel een paar miljoen, omdat we die grond niet af kunnen schrijven, maar we moeten er toch wel wat voor over hebben..

Trouwens is het opgevallen, dat er als een gek de aan herplantverplichting wordt voldaan?
Mooi man. Almelo wordt steeds groener. Maar dan nu het kwijnende straattheater gebeuren. Mag gewoon niet weggaan. Dus middenstanders in het centrum van Almelo. Nu hebben jullie de kans om het aantal bezoekers die dat genereert te behouden. Sponseren die handel!!!! Dit is nou juist een gevalletje van eigen broek ophouden…

Maar genoeg gefantaseerd.. Het nieuwe stadhuis komt er gewoon neefje Harry…. En dat nieuwe Heracles stadion ook. Allahsamme, nu weer uitstel tot de detailhandelsvisienotadingus. Laat die binnenstad toch mooi krimpen. Zijn we van een hoop reuring af.
Het is nu goedkoop om te bouwen. Voor je het weet is de crisis weer voorbij en worden er weer woekerwinsten gemaakt, vooral door de banken.. En praat me niet over die projectontwikkelaars... Jihaaaat voor banken en projectontwikkelaars o.i.d.
Verhuizen en gebruiken van het huidige belastingkantoor is even duur als sobere nieuwbouw.. dus..
En al die andere leegstand; dat gun ik die projectontwikkelaars van harte. Na jaaaaaaaaaren flink te hebben gecasseerd vallen ze nu redelijk hard op de tanden. Eigen schuld en heb dus geen medelijden met die gasten, inclusief de financierders, de banken dus...
En de VVD vindt (en ik ook) iedereen moet niet krijgen waar ze recht(!) op hebben, maar wat ze nodig(!) hebben. Ergens recht op hebben en dat dan nog krijgen ook, of ze het nou nodig hebben of niet, is een voorbij soort socialisme, wat ons bakken met geld heeft gekost. Dank u PvdA...

Vind ik, nmm.. en eet niet te veel eieren.

Chris


 

Archief
Terug naar vorige pagina