Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
11-03-2013  

Op eten

 

Kijk, die Noren hebben het door. Daar wordt het heroïne roken gedoogd. En nou moet je weten, dat ook daar het roken aardig in de asociale hoek wordt gezet, eigenlijk nog meer dan hier in Almelo, dan is dat dus een mooi probeersel om het heroïne gebruik tegen te gaan. Want je wil als notoire heroïne gebruiker toch niet doorgaan voor asociaal toch?
Maar ik weet dat de meeste voorkeur toch wel uitgaat naar heroïne spuiten. En dat is dus nog steeds heeeeel illegaal daar in Noorwegen.
Dus zolang dat nog illegaal, dus heel duur is, zal ik ook daar mijn fiets op slot moeten zetten, geen autoradio in mijn auto hebben. Ook zal daar het “heroïne hoertje” nog steeds zonder condoom moeten werken om zo meer geld te vangen voor haar/zijn veel te dure dagelijkse shot, om zo, natuurlijk met een vuile spuit één of andere aids of zo op te lopen en daar dan weer andere mensen mee te “verzieken” etc. Het bekende verhaal.
En dan te weten dat een door de overheid gecontroleerd shot met de methadon erbij, geven door een mooie verpleegster in een ziekenhuis. Kopje koffie en muziekje er bij, schone spuit en zuiver spul, slechts € 51,= kost. Exclusief alle ellende die de illegaliteit met zich mee brengt.
En dan te weten dat een paar notoire verslaafden (vroeger heette die mensen junks) dat die nu een gewoon redelijk leven kunnen hebben. Ok, ze zijn aan de heroïne verslaafd. So what? Ik ken ze die aan voetballen, biljarten, seks, nicotine, drank, oude auto’s etc. verslaafd zijn… En daar hoor je mij ook niet over..
Legaliseren die hele zooi. Einde van de illegaliteit en de bijkomende ellende. En dan kunnen die boeren die nu papaver verbouwen mooi wat anders laten groeien. En die Taliban is dan ook einde verhaal etc.
Dus.. legaliseren van alle drugs heeft alleen maar voordelen. En welk een export product is dat niet? Nederwiet? (rapt).

En hebben jullie die foto van ons nieuwe stadhuis al bekeken in mijn vorig vomeersel?
Mooi hè?

En geschrokken van de WOZ-aanslag? Ja ik wel. Kben eens gaan terugkijken hoeveel ons huis gekelderd is de afgelopen paar jaar. Wil ik niet weten.. Maar ach, we hebben het ook voor weinig gekocht en stelde niet veel eisen. IKEA keukens zijn ook toppie en hoefde er niet voor te lenen. En die oude auto’s van ons; na ons was er altijd de sloop.. Niks van de bank, dood aan de bank fuk de bank. Dat is mijn motto.

En ik hoop dat die donkere man uit Afrika de nieuwe Paus wordt. Kun je nagaan 2 negers op de machtigste posten van de wereld. Is wel spannend.

En die hele commotie over het zgn. “opeten” van het huis wanneer een oudere in een bejaarden/verzorghuis komt? Wie piepen het hardst? Juist ja, de erfgenamen dus…
Maar ik heb ook begrepen dat een indicatie alleen nog maar wordt afgegeven voor sociale vereenzaming. Dus ziek, zwak en misselijk is geen indicatie meer om opgenomen te worden in zo’n bejaarden parkeerplaats (mar) Alleen wanneer zo’n senior eenzaam wordt. Dus Harry (neef den Olde PVA) doorgaan met gebak eten en thee drinken bij die ouderen. Maar alle gekheid op een stokkie: het is soms hemelschrijdend hoe familie enzo ouders in de steek laten…
Het is gefilmd laatst door de NCRV.. Heeel triest. Trouwens Harry, hoe weet jij een dag voor de geheime raads, dat het nieuwe stadhuis niet door ging?

Dat was ut, vind ik, nmm

Chris

 

Archief
Terug naar vorige pagina