Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
08-03-2013  

Niet in de patat...

 

Krijg ik dus op m’n “donder” van mijn moeder. En als ik op mijn falie krijg van m’n moekie, dan weet ik het wel. Want ook met dat “ole mens” moet niemand lopuh te fukkuh. Gelukkig woont ze in Oldenzaal, dus ome Theo (Schouten PvdA in zijn vrije tijd en als mooie vrijetijsinvulling burgemeester van die Boeskoolstad, waar ik ooit eens geboren ben, maar dat kan ik mij niet meer herinneren. Pff wat een volzin weer) Enfin mien Moeke dus. “Chris, je bent veel te ongenuanceerd” zegt ze. Kijk, ze vindt dat niet; het is zo. En ze heeft nog gelijk ook!
En weet je wat nu helemaal het mooie is; hoe ongenuanceerd ik ook uit de hoek kom, hoe kort ik ook de binnenbocht neem; bijna nooit reageert er iemand. Dus mijn conclusie is dan ook; ik heb dan toch wel gelijk en ik leg dan wel de vinger op de pijnlijke plek. Ik ben dus bewust ongenuanceerd en hoop dan wel, dat ik niemand daar mee kwets. En ik hoop dan, dat ik een platform creëer waar dan een mooie dialoog/discussie uit ontstaat.
Nu heb ik dus niks tegen paardenvlees. Of is het nu paardevlees? Het is paarde slager zag ik in de Ootmarsumsestraat. Een broodje Mechelse herder gaat er ook wel in, al heeft een Deense dog mijn voorkeur. Kat smaakt nergens naar, maar een saté rat smaakt naar varken, maar is wel halal. En met halal moet je niet lopen te fukkuh, want voor je het weet heb je de Jihad in je nek. Maar toen ik bij Appie in Utrecht op het Kanaleneiland of hoe zeg je dat in het Marokkaans, de manager er op wees, dat hun halal certificaat was afgelopen, werd ik verbaast aangekeken. Zo van “waar bemoeit die Kaaskop zich mee”. Maar ik blijf er bij dat je met halal niet moet lopen te fukkuh. Want als je met halal loopt te fukkuh, wat moeten we dan?
Met onze hamburgers en Italiaanse cervelaat en onze Duitse leverworst en onze Twentse bloedworst, daar wordt al genoeg mee gefukt. Smijten ze paardenvlees door een 100% rundergehakthamburger.
Kan toch helemaal niet. En ik bepaal zelf wel of ik antibiotica wil slikken. Niet de paardenslager of koeienslager. Zijn ze nu helemaal gek?
Dus ook het homogene vlees is, naast het samengestelde vlees helemaal in de ban of in de jihad….
Kan die maf van een Wilders (vi, nmm) wel vinden wat die wil van halal en van koosjer, maar het is tot nu toe wel zuiverder.

En nee, ik ben niet in de patat gegaan hoor……

Groet´n Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina