Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
21-12-2012  

Ernstig verzoek…. enzo

 

Serious Request. De hype is weer losgebarsten (met alle respect overigens.) Het klopt dus ook van geen meter dat je als ouder je kind naar het graf of crematieoven moet brengen. Laat dat duidelijk zijn. Of je nu in de 1e, 2e of 3e wereld woont. Is er overigens ook een 4e wereld?
Enfin. Maar nu kunnen we onze aflaatjes weer mooi kopen op de markten in Enschede of waar dan ook in Twente en de rest van de wereld. Ons helemaal uit de naad lopen of ziek eten of overdekt kamperen of weet ik veel wat. Helemaal goed, want we krijgen zo weer een samen gevoel, gelijk aan het WK-voetballen, songfestival of 11-stedentocht. Om waar wat te noemen….
Zo worden er weer weet ik hoeveel baby’s gered van een dood. Om daarna “gezond” groter te groeien zodat ze over een jaar of 2 of 3 of vijf lekker van de honger kunnen doodgaan.
Oh, nee dan houden we weer een serieus verzoek voor de hongerende in de 3e wereld. Om die dan weer te redden om later dood te gaan aan een burgeroorlog of weer een hongersdood of weet ik veel wat…
Zoals majoor Bosschart (RIP, generaal van het Leger des Heils Nederland) ooit eens tegen Moeder Theresa in Karachi (Pakistan) zei: “Is het niet barmhartiger om die kinderen dood te laten gaan? “ Daarna is het ook nooit meer goed gekomen tussen de Majoor en De Zuster. Ik heb overigens diep respect voor die twee overigens hoor…
Daar ook niet van.
Maar toch, enk daar eens over na, voordat we weer weet ik hoeveel baby’s voorbereiden voor een latere dood.
Is het dan niet verstandiger op een Serious Request te gaan organiseren voor geboortebeperking in die landen? Dan worden die kinderen helemaal niet geboren, dus besparen we ze bij voorbaat een hoop ellende. Een leuk bijkomend effect is dan ook, vermits we gaan investeren in condooms en goede voorlichting, (Nee niet zeuren CDA en CU en SGP over de monogamie, want dat is écht voor dovemansoren gesproken daar. Want ook daar is jeuk erger dan pijn… en cultuur enzo….).
Ik ga mijn gift geven aan de stop-aids beweging. Stop aids betekent veel condooms en dus minder baby’s.
Of ik steek mijn geld in onderwijs. Het is namelijk gebleken, dat vouwen die een beetje geleerd hebben daar in die 3e wereld, significant minder kids op deze aardkloot droppen.
Scheelt ook weer baby’s dus….
Maar misschien ben ik nu té kritisch…

Vind ik, is mijn mening..

Prettige feestdagen en niet te veel eten met kerst!

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina