Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-12-2012  

Binnenstad en roddel…

 

En wat zou er gebeuren wanneer we het gewoon aan de markt overlaten? Ondernemen is toch zelf verantwoording afleggen? Chaos? Denk het niet. En trouwens vanuit een chaos kan alleen maar iets moois ontstaan. Moet de overheid de broek van de binnenstad ondernemers ophouden?

Ondernemers van de binnenstad moeten hun "Calimero" cultuur doorbreken en hun eigen "eieren" opeten en meer in de gezamenlijkheid gaan. Samen sta je sterker. En niet als eigenheimers doorgaan, zoals nu het geval is. Samenwerking is ver te zoeken bij die binnenstadondernemers. Maar ze moeten ook wel die belachelijk hoge huurprijzen betalen die de eigenaars (lees: projectontwikkelaars) durven te vragen voor de panden.

Ik zou mooi uit het centrum weggaan, zoals de Trekpleister. Wanneer je kwaliteit levert, komen de mensen toch wel…
Wanneer het college de starheid van nu eens los laat, kan het mooier worden. Er staan 7 ondernemers te trappelen om de 5 lege plekken op de “WOON” boulevard in te vullen. Wat heeft een visspullenzaak nu te maken met wonen? Foutje..? (Nog van ome Anthon Sjoers? CDA… Ach die heeft wel meer blunders gemaakt en is dus mooi voordat het schip ten onder ging afgetaaid. Zo ook ome Reinier (hee ook CDA, hmmmm.) Die zagen de bui al hangen…
De overige 2 woonboulevard gegadigden, kunnen mooi met Hornbach in het nieuwe Heracles stadion terecht. Om te beginnen. Kunnen we morgen beginnen met de bouw van het stadion wat er gisteren al had moeten staan. Dan kan Almelo Niveau ook beginnen, omdat er een aantrekkingskracht van het bovenstaande uitgaat.

En dan een gratis pendelbus instellen... Van de boulevard naar het centrum, langs Heracles en Almelo Niveau.
Nee, geen monorail!!! Oma Anthon….

En uiteindelijk zal de consument toch alles moeten betalen..

En nu komt mij een roddel ten ore via neefje Harry (PVV)
Ik zou dus naar de VVD over zijn gestapt omdat onze praktijk (Fysio Fit-Inn aan de Violierstraat) zo goed zou lopen.
Leuk.. Nou diegene die mij een beetje kent en mij volgt die weet dat de praktijk altijd al loopt als een diesel.. Gewoon het gevolg van jaren knetterhard werken, kwaliteit leveren, opbouwen, reserveren, tevreden zijn met wat we hebben en als het zo voorkomt, zonder tussenkomst van een bank of ander krediet, dingen aanschaffen…En dat we nu juist aan het afremmen zijn en dat mijn voorkeur nu naar de VVD gaat, omdat ik het “gezeur” en het vooruitschuiven/uitstellen (PvdA) en het moraalriddergedoe (CDA) helemaal zat ben. GroenLinks is helemaal een ongeorganiseerd zooitje. En de VVD (lees Mark) is juist zo krachtig geweest om een ongelijk toe te geven. Geen politiek gedraai, maar ruiterlijk toegeven dat ze fout zijn geweest met die inkomsten afhankelijke zorg gedoe. Dat vind ik juist ijzersterk. Het toegeven van een ongelijk. Maar daar dan ook lering uittrekken. Heel sterk.


Ps. Heel interessant die geschiedenis van de hypotheekrenteaftrek
Met dank aan de redactie.

Wie heeft er nog Drachmen over?

Vind ik: Chris de Vries.

Archief
Terug naar vorige pagina