Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
05-11-2012  

Bezuinigen… (upd)


'Bloazen'


Reactie: 06-11-2012

Chris de Vries denkt dat je door het verhogen van de kiesdrempel, geen eenmansfracties meer hebt. Die snapt er niks van.

Met vriendelijke groet,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis

08-11-2012
Hoi Gerwin.

Waar het mij om gaat is, dat er bezuinigd moet worden en dat er slagvaardiger geregeerd moet worden.
Door het verhogen van de kiesdrempel zullen er natuurlijk wel éénmens fracties blijven bestaan, maar in ieder geval minder.
Wat voor een slagvaardigheid hebben de éénmens fracties nou helemaal? LKA, LA, PVA, GL, LC, CU? Over die laatste (CU, niet mijn smaak overigens) wil ik een boom over opzetten, want die is m.i. nog wel aardig slagvaardig, maar dat is dan ook de uitzondering die de regel bevestigd. Blijft ter overweging dat er in ons mooie Almelo in ieder geval één wethouder minder kan zijn, dan ook best 5 raadsleden minder. En ik blijf van mening dat die Netwerkstad Twente er gisteren moet komen. Dus in zoverre begrijp ik het helemaal.
Succes met de begroting.

Chris.


08-11-2012
Hoi Chris,

Volgens mij blijf je het niet begrijpen, want geen enkele oppositiepartij heeft slagkracht. Alleen een coalitie (partijen) heeft slagkracht. Af en toe haalt de oppositie eens iets binnen, maar daar blijft het bij. En of er met het verhogen van de kiesdrempel minder eenmansfracties zullen zijn is maar de vraag. Dat hangt er weer vanaf hoeveel 2mans of 3mans fracties er zijn t.o.v. het aantal eenmansfracties. Wat Almelo betreft heb je toevallig gelijk.

Met vriendelijke groet,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis
 

Nou mooi bagger dus. Ik verdien veel en zou dus heel veel meer belasting moeten gaan betalen… Maar ik baal helemaal van al dat virtuele gezeur. Ik verdien dus veel, maar krijg dat niet.. Dus wat zeur ik nou?
Lees nu eens voor de lol de Telegraaf van 31-10. (Gratis af te halen bij de McDo) wat een bagger.. wat een stemmingmakerij.. Die Telegraaf van de afgelopen dagen haalt de Volkskrant met het Parool met 120 km/u links in….
Klaag en klaag. Iedereen is het er mee eens dat we moeten bezuinigen, maar niemand wil dat wanneer het in zijn/haar eigen tuintje komt..
Neem nou die hypotheekrente aftrek. (ja, ik ben ook eigenwoning bezitter) Hoe leg ik uit aan iemand dat de belastingbetaler meebetaald aan mijn woning? Is dus niet uit te leggen…
En dan nooit gehoord van de wet Hillen? Die eigenwoning forfait? Goegel daar maar eens naar….
Gisteren op t.v. twee ergerlijke oudjes…. Die ene oma had dus batterijtjes via de ABWZ.. Helemaal goed. Maar ze hield er tig van over.. Kreeg dus te veel. Niet inleveren of minder krijgen.. Nee, gebruiken voor kersthuisjes en andere verlichting gedoe. En ze was er nog trots op ook!!! In dat zelfde ouderenhok een krasse oude opa. Die had er helemaal dikke lol in, want ze maakten zijn bed ook nog op!!! En dat terwijl hij zo fit was als een hoentje….
En een andere oma vond dat ze recht had op een nieuwe rollator.. Niks geen goede gebruikte via Speurders/Marktplaats… Of een ingenomen teruggenomen. Nee ze moest een nieuwe!! En zo zijn er nog vele voorbeelden die de oorzaak aangeven hoe we aan die 16 miljard tekort zijn gekomen.. Niet wat ze nodig had, maar waar ze recht (!) op had…
Ik gun iedereen het zijne, maar hoe kan het zijn dat een uitkeringsgerechtigde een abonnement heeft van 50 euries per maand, gekoppeld aan een I-phoon/Samsung Galaxy? Waarom geen pre-paytje? En wat doet die platte scherm van minimaal 2 meter diagonaal aan de muur?
Ik volg het hele gedoe in Den Haag dus prima en gelukkig heeft Markie goed naar mij geluisterd. Randstad Twente (Oldenzaal, Borne Hengelo, Almelo, Vriezenveen, Wierden..)
Hoppa alles op één hoop.. Moet je kijken hoeveel dat bezuinigd of nivelleert..
Dan heeft Harry den Olde van de vrije Almelo-ers best een punt met dat alle ambtenaren van Almelo ín de gemeente Almelo moeten wonen.. En dan meteen 83 ambtenaren er uit. En een wethouder minder en de kiesdrempel omhoog, zodat al die éénmens fracties gewoon afgelopen zijn.
Zo valt er tenminste te regeren in ons Almelo. Had het stadion er gestaan, was het gemeente huis al nieuw, hadden we Almelo Niveau al gehad, Waterrijk klaar, het centrumplan al af en de boten weer terug bij de pijp en kanaal Almelo Nordhornkanaal; weer bevaarbaar…..
Vaak ben je ook te bang….
En nou wordt Rutte 2 ook al via de rechter aangeklaagd… ‘Tmoet toch niet gekker worden..
En iedereen met een biebkaart moet 2x per week gratis met het ov naar de hoofdvestiging kunnen met de bus…
Vind ik..

Ik ga snel in mijn soep blazen..

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina