Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
25-10-2012  

Over harnas en trein…


Het uitzicht vanuit de trein varieert van stedelijk tot natuur, van snelweg tot kunstobject. Bovenstaande foto is niet in het buitenland gemaakt, maar bij Leidschenveen (ZH). Een kunstmatige terp met daarop een klein kerkje met een uurwerk.

Bijzonderheden:
Kunstenaars: Dennis Loohuis en Laurens Kolk
Titel: De Terp
Locatie: Leidschenveen
Materiaal: Diverse materialen
Opdrachtgever: ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen i.s.m. Stroom Den Haag
Budget: € 90.000 (ontwerp en realisatie), gemeente Den Haag voert het beheer (uurwerk, graffiti coating)
Datum oplevering: 2009
 

Nou blijk ik toch de hele vriendenclub van de Goossenmaat tegen mij in het harnas gejaagd te hebben. Was niet de bedoeling, maar helaas. Gelukkig bestaat die vriendenclub slechts uit twee vriendinnen, dus helemaal bang hoef ik er niet van te worden, gelukkig, maar toch…
Nu sprak ik onlangs één van die vriendinnen, die mij hopelijk nu weer wat liever vind en nu blijkt dat er dus helemaal of slechts moeilijk mensen te vinden zijn die zich in willen zetten voor ons mooiste park van Almelo en de rest van de wereld. Ook is zij redelijk “out geburned” van al het commentaar wat zij krijgen. Tsja, het is nu eenmaal een feit dat je het nooit goed doet, wanneer je in zo’n organisatie team zit. Maar al dat commentaar kun je op twee manieren behandelen. De positieve kritiek kun je gebruiken en de negatieve kritiek door spoelen.. Ga er maar van uit als bestuurdert, dat je het nooit goed doet.
Toch blijf ik er bij, dat de combinatie van sport evenement en patat niet te lijmen valt. Misschien de volgende keer een viskraampje? Ik weet wel een bedrijf die voor niet al te veel daar wil komen staan.
En natuurlijk gun ik de kids wel een patatje. Onze kinderen hebben ook best hun patatjes en balletjes gescoord, maar tijdens zo’n sportdag moet er wat anders komen blijft mijn mening.
Goed voorbeeld doet goed volgen…
En dan ging de winst ook nog naar een goed doel in Ghana! Dus wij zijn goed en bezorgen onze kids een vet hart. Nou die gasten in Verweggistan lachen zich helemaal een breuk. En denk nou maar niet dat wanneer wij in de ontlasting zitten, dat zij daar een gironummer 555 gaan openen om ons te helpen. Kijk maar wat er in Marokko gebeurd met de Spanjaarden die daar nu komen “gastarbeideren”. Worden er echt minimaal behandeld…
Nee, verbeter de wereld en begin bij jezelf en dan begin maar met de jeugd, want daar zit de toekomst…

Oh ja, een ongelijk toegeven van mijn kant. Het betreft mijn mening over drie-baans wegen en die 130 km/u. Blijkt toch de welvaart en ook de economie gediend te zijn met die 3 banen per richting. Ook die 130 km/u verhoogd het welzijn van velen… En wat is er mooier dan een meerderheid van gelukkiger mensheid. Het kost even wat maar dan heb je wel wat. Jammer dat er dan zoveel geld getrokken wordt uit de zorg, onderwijs, milieu, natuurbehoud, etc. Maar wat moeten we? Offers brengen aan de heilige koe/kalf.. Het ding is niet voor niks heilig verklaard. Ik ga morgen gewoon lekker met de trein, kan ik zien hoe lieden over de A-1 € 1,89 per liter 95 wegblazen de uitlaat uit….

Ajuus…

Vind ik… Chris (de Vries)

Archief
Terug naar vorige pagina