Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
24-09-2012  

Reet roesten enzo… (update reacties)


reactie 1.: 25-09-2013

Goedendag,

Normaliter ben ik niet iemand die snel zal reageren naar een redactie t.o.v. een stuk van één van uw schrijvers maar nu kan ik dat niet laten.

Het demagogisch stukje van uw schrijver Chris is mijn inziens tenenkrommend en bezijden de waarheid. Natuurlijk is Chris zo handig te eindigen met een zinsnede waarin hij aan geeft dat het zijn mening is maar ik kan niet goed begrijpen dat u dit soort amateurschrijvers een podium geeft dit soort dubieuze meningen te mogen ventileren. Om mijn definitie van amateurschrijver te verklaren; Woorden en zinsneden als "gedoe, vette bek, mobiele vetbult, meuk, gosert en Doegie" geven geen weergave van fatsoenlijk Nederlands en geven hoogstens weer dat de schrijver Chris nogal bekrompen denkt of i.i.g. dat zo weer geeft en daardoor eigenlijk zijn amateurisme ten toon stelt.
Maar wat mij eigenlijk het meeste stoort is het feit dat uw schrijver zeer denigrerend spreekt over een goede doelen aktie. De kinderen kregen een patatje met een snack en dat hoort niet volgens uw schrijver. Ook al was de winst die de mensen daar belangeloos verdienden voor een "strijkstok programma" in Ghana. Tevens stoort het mij dat uw schrijver Chris ook aan alle kanten laat merken niet op de hoogte te zijn van de materie omtrent hulpverleningsprojecten in het buitenland. Hij geeft immers aan dat de mensen cq kinderen in Ghana beter af zijn met boeken en schriften i.p.v. kleren die ze meteen zouden verkopen. Het lijkt wel het gebrul van een omlaag gevallen PVV-er die totaal niet weet waar die het over heeft. Die kleding en o.a. schoenen zorgen er voor dat de kinderen en de mensen in Ghana minder risico lopen op malaria. Immers de malariavlieg zorgt er voor dat velen malaria op liepen. Gelukkig is dat door o.a. dit soort projecten al sterk om laag gegaan (maar ik denk zeker te weten dat dhr. Chris , waarom eigenlijk geen achternaam ?, zich niet bewust was van dit gevolg door deze projecten). En kinderen en mensen in Ghana met malaria kunnen geen onderwijs volgen mijnheer Chris !. Dus eerst de basisvoorwaarden creëren voordat men überhaubt deel kan nemen aan school en ontwikkelingprojecten. Nogal dommig van uw schrijver dat hij dit niet weet of in wil zien mijns inziens.

En de strekking dat mensen het beste zo ongezond mogelijk kunnen leven en dat dat aangemoedigd dient te worden door de regering omdat mensen dan korter leven is een basisblunder eerste klas die mensen nog wel eens maken die totaal geen dieper inzicht hebben in deze materie. Hoe ongezonder de mensen leven hoe meer ze afhankelijk zullen worden van onze dure gezondheidszorg. Longkanker, obesitas, omleggingen van aders en hart en vaatziekten en de daarbij horende medische kosten kosten onze samenleving immers kapitalen met geld. Dus al met al klopt de strekking van dhr. Chris ook nog niet.

Al met al vind ik het stukje van uw schrijver dhr. Chris amateuristisch, tendentieus, bekrompen en niet van kennis gespeend en begrijp ik dan ook niet dat u dit soort onzin plaatst.

Maar dat vind ik...is mijn mening nu...

In afwachting van uw reactie;

Met vriendelijke groet; Kasper Markerink (ja ik gebruik wel mijn achternaam als ik mijn mening profileer)


Reactie 2: 28-09-2012
Beste Chris hier even een reactie van de Vrienden van het Goossenmaatspark. Jij begint al met ons park sinds wanneer is het jou park kan me niet herinneren dat jij ooit in het park bent geweest. Als er voor jou deur de kinderen de boel vernielen durf je niet eens naar buiten te komen om er wat van te zeggen. Het enige dat jij kan is de Goossenmaat eens weer de grond in te drukken. Nu zal ik het even over sport en de patatkraam hebben ik weet niet of je het weet maar elke vereniging verkoopt patat Heracles en noem maar op. Ja we willen de kinderen meer aan sport laten doen en denk je nu echt dat ze daar aan dood gaan. Hebben jou kinderen nooit een patatje gegeten echt wel zelf gezien. En heb jij vroeger ook niet gerookt of ben je dat ook al vergeten. En ook met die oude bus van jou de wereld rond jij bent de gene die de boel vergiftigt met die uitlaatgassen. Ook snap ik niet dat je commentaar levert op de politiek was jij ook niet ooit voor Pim Fortuin toen je lid was van Leefbaar almelo. Nee nu ben je overgestapt naar de VVD. Als je het allemaal niet bevalt op de Goossenmaat ga dan lekker verhuizen en bemoei je met je eigen zaken want het enige dat jij kan is negatief dingen op papier zetten. Meer heb je niet geleert. Met vriendelijke groeten Vrienden van het Goossenmaatspark.

Tijhof.
 

Nu heeft er in ons Goossenmaatspark dus een Richard Krajicek Foundation gedoe plaats gevonden om de kids meer met sport kennis te laten maken en meer met een gezondere levensstijl en bla, bla, bla meer. En wat krijgen ze te vreten? Juist ja een vette bek in de vorm van frikadellen en patat een vette klodder majo natuurlijk… Tsjonge, tsjonge, wat een giller…
Maar het grote voordeel is wel, dat een ongezonde levensstijl dus wel inhoud dat zie lui over het algemeen eerder dood gaan. Dat betekend dus minder aow, minder pensioen etc. etc. Dus Den Haag, support nu s.v.p. vooral die ongezondere levensstijl. Dát is tenminste bezuinigen! En dan flink wat accijns op die sigaretten, patat McDoKentFried etc…
Dus Den Haag: om te bezuinigen, moedig het roken weer aan! Die reclame (ik mis die Drum reclame best hoor in de bios. Die was altijd mooi) levert ook heel wat centjes op. Ga dat op staatsniveau regelen, vanuit Den Haag. Mooie inkomsten voor de schatkist. Hoeven we niet te bezuinigen op natuur enzo… Dus: moedig het roken weer aan. Roken is gewoonweg dodelijk dus hoppa, vroegtijdig de pijp uit of de grond in al die rokers… Blijft er voor de gezondere tenminste wat meer over en het is economisch nog verantwoord ook nog.
Enfin, ik vind het een enorme blunder van die stichting Goossenmaatspark of zo’n mobiele vetbult aan te laten rukken om aan die kids zo’n vette bek te slijten. Al is de winst voor één of ander strijkstok programma in Ghana…
Want als die gasten daar die kleren krijgen, gaan ze die direct weer verkopen op de markt om van dat geld weer meuk te kopen. Van mij mogen ze de ‘kelere’ krijgen. En als naturist aanhanger ben ik dus helemaal geen voorstander van kleren. Doe ze maar leerboeken en schriften enzo. Investeer in goed onderwijs. En dat ze dat krijgen in de blote kont, zal mij de reet roesten…(leuke woordspeling toch?) Ontwikkelen weet je wel?

En natuurlijk weer heel veel dank aan meneer Redactie. Tsjonge wat een dossierkennis… Ik noem hem altijd de wandelende encyclopedie van Almelo. Die gosert moet weer terug in de regering van ons Almelo hoor…

Doegie, vind ik… is mijn mening nu…

Chris.

Lees ook: Streetball 0546 toernooi in de Goossenmaat


26-09-2012:  Reactie enzo.. 

Hoi Kasper.. Dank voor je reactie. Helmaal goed..   Ja, dat is wel duidelijk dat je nooit mijn columns leest, anders was je reactie wel anders geweest…

Mijn achternaam is dus de Vries voor alle duidelijkheid…. Maar de meesten weten dat inmiddels wel..  ga ik niet elke keer herhalen.

Even goegelen demagoog: oh ja juist.. niet van mij van toepassing…

Fatsoenlijk Nederlands: uhm, Kasper, kijk even in de Van Dale..  Gewoon gebruiken van krachtige termen, om e.e.a. duidelijker te maken. Ooit eens geleerd in mijn schrijversopleiding…

Maar: ooit eens in 3e landen m.n. Ghana geweest? Ik wel en hoe… En niet zomaar een Neckermannetje ofzo. Nee maar echt… Met eigen bus.. en niet zomaar 14 dagen, maar in totaal ruim 2 jaar… Moet je ook eens doen… Lagguh? Hoewel. Eigenlijk huilen met de pet op. En wees nu eens eerlijk. Wat is er na miljarden ontwikkelingshulp nu eigenlijk verbeterd? Lees ook even mijn eerdere column over het in stand houden van 3e wereld corrupte systemen door ónze ontwikkelingshulp. Dan begrijp je e.e.a. beter.

Als je goed gelezen hebt, ben ik voor ontwikkelingshulp, met de nadruk op ontwikkeling. Dus scholing, onderwijs, kennis… Maar geld geven of goederen… die dan weer doorverkocht worden door een of andere corrupte weet ik veel wat.. Ik heb er met de neus boven op gestaan… Zet echt geen zoden aan de dijk en dat ik gelijk heb, bewijst wel de afgelopen ruim 40 jaar ontwikkelingshulp debacle.

Lees er maar eens op na wat Majoor Bosschart van het Leger Des Heils (rip) er over zei tegenover Moeder Theresa….

Dus “brek mie de bek nie lös”, over niets weten over materie in 2e en 3e wereld landen… Juist wel dus en daarom mijn mening. Die verschilt met die van jouw mening en ik ga je ook niet proberen te overtuigen. Doe lekker je ding met z’n allen, heb er plezier van en blijf genieten van de illusie dat je iets toevoegt aan de puinhopen in de landen aldaar…

Het is dus goed dat jullie in ieder geval een leuke dag hebben gehad.

En respect wat de vrienden van ons park allemaal voor elkaar boksen en dat weet Astrid ook wel.. en Jeannette, maar patat met mayo..  Ik had wat anders verzonnen.

Ik blijf er bij, dat bij een gezonde leverstijl een zak patat, mayonaise en/of een frikadel niet samengaat. Had ze fruit, sinaasappelsap, banaan o.i.d. gegeven.

Nooit PVV gestemd overigens. Zo dom ben ik nou ook weer niet, mocht ik al dom zijn….

Lees mijn vorige schrijvens…

En over dat aanmoedigen van een ongezond leven.. Lees even tussen de regels door Kasper, werkt verhelderend…

En mijn schrijvens onzin? Ach, soms kort door de bocht, ongenuanceerd..  hopelijk niet kwetsend.. maar wanneer ik mensen aan het denken zet en/of een glimlach op het gezicht krijg, dan heb ik mijn doel bereikt…


Groet’n   

Chris de Vries



Hoi Henny..

 
Jammer dat je je persoonlijk voelt aangevallen. Ik beschuldig jou en de jouwen helemaal niet. Even alles weer goed doorlezen. Het gaat mij (generaliserend dus!) om de overkant(!) de ontvangende kant. En wederom:
de goeden niet nagelaten. Die zijn er beslist.
Ik ken jou vanuit je Dolle Pret gebeuren en heb je zwaar op de achtergrond goed gevolgd inzake de perikelen met de gemeente alhier in ons rijkdom Almeloooo. Ik weet hoe je werkt en hoe je dt doet. Dus…. Ga vooral zo door….De malaria mug: lees even http://nl.wikipedia.org/wiki/Steekmuggen#Bestrijding_van_de_malariamug
enzo..
Lees ook eens het commentaar van Majoor Bosschart: (RIP) http://nl.wikipedia.org/wiki/Majoor_Bosshardt over hulp aan kinderen enzo.
Niet dat ik het er mee eens ben, maar het is wel om over na te denken….
Nee, ik ben niet van wel leger dan ook, maar vond de Majoor een bijzondere vrouw….
Weet jij wat er gebeurd als Thea en haar man vertrekken? Nou wij wel… Maar ik weet nu tenminste wel een adresje waar ik mijn kleren kan inleveren. Hoef ik tenminste niet meer naar Goor te “knappen”.
Heb jij bij Dolle Pret ook de mogelijkheid voor gezonde snacks?
Op de foto trouwens zie je ons kleren uitdelen aan Touaregfamilie aan de noordkant van Niger (Sahel)..
Gewoon doorgaan met wat je doet. Helemaal goed, maar blijf met de voeten op de grond…..
 
Advies voor Thea en haar wederhelft: IKEA heft van die hele mooie potloden en de Kijkshop ook. Deden het bi ons in Indonesië erg goed….
 
Mijn stemadvies: Obama…
 
Groet’n

Chris

06-51033428

Archief
Terug naar vorige pagina