Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
20-09-2012  

Knakenstad en 2040


Bijschrift Redactie:

Het onderwerp 'gokhal' stond in 2001 op de raadsagenda omdat ondernemer Jack Schepers met een totaalconcept de gemeenteraad benaderde voor het aanpassen van het verbod op speelhallen.
Het concept dat Schepers voorlegde, is vergelijkbaar met de aanvragen die recentelijk bij de gemeente zijn voorgelegd.

Toen is een delegatie van de gemeenteraad op verzoek van Schepers wezen kijken in een speelautomatenhal met een vergelijkbaar concept in Almere. Ook zijn een aantal raadsleden naar partnerstad Iserlohn (D) geweest om te kijken hoe men dat daar had geregeld.
Het advies in Iserlohn was klip en klaar: 'Fang nie damit an'. De Duitse partnerstad had geen enkele belemmering geregeld en was 'overlopen' door exploitanten die liefst 85 automatenhallen in de 'gemeinde' hadden geopend. De gevolgen waren navenant qua stijgende schulden en sociale problemen.
De gemeenteraad besloot destijds bij grote meerderheid geen 'gokhal' in Almelo toe te staan.

Aanvragers voordien en nadien hebben allen in hun aanvraag staan dat zij de aanvraag continueren in toekomstige jaren. De gemeente is dus verplicht hen allen aan te schrijven indien er een verordening speelautomatenhallen in de maak is.
 

Tzal ook niet waar wezen… 17 tegen 16 stemmen en weer geen speelhal in Almelo. Dank je wel Groen Links, bij monde van de polititicus van het jaar, Hans Buitenweg. Al in 2001 heb ik dit onderwerp op de raadstafel gezet en nu is het weer afgeblazen. Natuurlijk door de moraalridders van het CDA en de Christen Unie, maar dat was te verwachten. En natuurlijk door de betuttelaars van de PvdA (Op neef Ruud na geloof ik)(Jan Hammink – red.) weggestemd. Ze leren het ook nooit. En weer die stempel van “Almelo is een sociaal zwakke gemeente en dan moet je zo’n hal niet hebben”. Is er een of ander onderzoek waaruit blijkt dat juist die sociaal zwakkere gebruik maken van zo’n speelhal. En nu gaan ze naar die ongeveer 79 geregistreerde automaten in cafés en de 102 illegale (?) automaten die weet ik veel waar staan. En moeten nu wel in huis blijven om te gokken via internet.
En dat die verordening € 75.000,= zou gaan kosten is onzin wat er is een keiharde toezegging gedaan door een geïnteresseerde eventuele exploitant dat hij die kosten op zich zou nemen…
En de huidige techniek en ervaring staat een prima deurbeleid toe.
Het zou verslaving in de hand werken. Hebben we die ervaring ook niet bij kroegen? Dus ook alle kroegen maar dicht? En de snackbars enzo?
Dus Almelo, blijf maar lekker een slaapdorp en een knakendorp. Hypocrieten… Maar hypocriet zijn is ook verslavend. Ook verbieden…
Mooi goedkoop, daarom blijf ik er mooi wonen. Kan ik van de centen die ik over hou, mooi naar het casino in Enschede.
Weer een gemiste kans Almelo.
Misschien de toegang van zo’n speelhal inkomsten afhankelijk maken?
Over 2 jaar komt er weer een nieuwe raad. Nieuwe mensen nieuwe kansen…

Oh ja: volgens een of andere doorberekening en uitspraken van een directeur van het CPB zal het aantal extra banen in 2040 (over 28 jaar dus en dan ben ik 85 en dan zal het mij mijn derrière corroderen (de reet roesten dus) het aantal werkenden die er bij komt volgens de VVD ongeveer 250.000 in deplus zijn. Volgens de PvdA zullen er 66.666 werklozen er bij (!) komen.
Dat is toch logisch? VVD is de partij van de werkenden, dus meer werkende betekend meer kiezers. PvdA is de partij voor de werklozen. Dus meer werklozen, meer kiezers.
Ik begrijp de politiek helemaal. 2040 dus…

Vind ik…

Groet’n Chris


Red. Lees ook:

Gemeenteraad wijst komst gokhallen af
Ready for Change: 'Doe de zelftest gokverslaving'



Archief
Terug naar vorige pagina