Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-09-2008  

Over: soos en consuminderen

 

Druk, druk, druk, druk en nog eens druk. Kortom lekker bezig.
Alle moslim mensen wens ik een prettige ramadan toe en pas er op, na zonsondergang niet te veel eten!

Toch wel leuk die vraag van LeefBaarAlmelo of het de bedoeling is van de sociale dienst om het leven van de mensen die de sociale dienst nodig hebben, zuur te maken.
Er zal wel weer een uitkeringgerechtigde zijn die zijn of haar zin niet krijgt of toch een beetje te veel zeurt en dan tja, dan zegt zo’n ambtenaar ook van bekijk het maar.
Nu weet ik ook dat er bij de soos best wel fouten worden gemaakt, mar dat doen chirurgen ook. En wat is het verschil tussen de soos en een operatie kamer? Kost allebei bakken met geld…
Ik heb ooit eens een werkbezoekje bij de soos gehad. Nou, nou…je hebt ze er tussen zitten en dan bedoel ik niet de ambtenaren. Die zitten er ook wel tussen, maar ik bedoel dus de aanvragers enzo.
Het onderste uit de kan halen, zich benadeeld voelen etc.
En het is nu eenmaal zo in Nederland. Wanneer er misbruik van een systeem wordt gemaakt, dan komen er regels om dat misbruik te voorkomen.
Vandaar dat er zoveel regels zijn in Nederland. Door het misbruik….

Ik weet ook, dat tante Mieke (Kuik, weth. en opperhoofd van de soos) zich nu als een “strenge moeder” opstelt naar iedereen die gebruik wil/moet/kan maken van de gemeenschapsgelden. Tsja en dat is soms niet altijd even leuk.

Wat is er overigens aan de hand met progressief links in Nederland en de rest van Almelo? Bij ons zijn ze stil en bakken er helemaal niets van in het oppositionele vlak. Hebben zich monddood laten maken. In de provincie is het één en al onderlinge oorlog, vooral bij de SP. En landelijk gezien halen ze vroegere inbrekers binnen om die dan later weer met veel tam-tam aan de kant te zetten (GL) en werkt een voorzitter zichzelf helemaal een hartinfarct (Jan Marijnissen, SP) zodat hij de boel moet verlaten en dus als leider (lees dictator) de zaak ook op z’n kont laat gaan.
Suuuur.
Ik zie de toekomst somber in voor links progressief/radicaal op deze manier.
Toch maar weer naar Groen Links overstappen? Of gaat de PvdA meer recht vooruit kijken in plaats zoals nu veel over de rechter schouder te kijken.
Ondanks wat kleine schoonheidsfoutjes doen ze het overigens aardig die PvdA.

Eindelijk gaat Nederland en de rest van Almelo zich koopgedragelijker gedragen. Het kon niet op, iedereen moest alles hebben etc.

Econominderen heb ik het laatst genoemd, maar het moest zijn consuminderen.
Ik denk dat consuminderen het toverwoord wordt de komende tijd en daar moet links zich op gaan richten.

Denk ik nu.
Groet Chris en een prettige kermis


Visser in TcTb:

langzamerhand ook.Je zult zien we houden 1 drukpers over en die zit waar?En vertel, wat willen ze nu daar in Almelo precies.Gaan ze nu eindelijk eens wat van die molen maken in de nieuwstraat? Zou toch jammer zijn als er op dat punt een stuk nostalgie verdwijnt. Jullie hebben al niet zoveel meer in Almelo(Buiten de horeca om).Dat helke gedeelte aan de kant van de nieuwstraat is totaal verpauperd een schande in een woord.Als ik daar moet zijn, moet ik altijd een andere taal spreken.Te gek van woorden.

Archief
Terug naar vorige pagina