Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-09-2012  

Over: De verkiezingen


Emiel Roemer deelt ijsjes uit, maar lust er zelf ook wel een.

Reactie op het schrijfsel van Chris:

De geweldige Chris

Ik herinner me Chris de Vries als iemand die Groen Links verafgoodde. Mijn clubje zei hij dan trots. Hij was actief als raadslid van Leefbaar Almelo en actief voor de linkse hobby´s. De VVD deugde voor geen meter en moesten buiten het college van B en W worden gehouden. Misschien kwam het wel doordat hij zelf zonder werk zat. Wie herinnerd zich Chris niet die op zijn transport fiets door de stad fietste voor de goedkoopste boodschappen. Het liefst brood halen bij de Marokkaan die goedkoop brood had. Ja Chris, je wist wel waar de koopjes waren te krijgen als huisman. Je vrouw studeerde indertijd voor fysiotherapeute. Respect voor dat het allemaal gelukt is. Maar Chris was deze studie mogelijk geweest zonder de linkse hobby´s? Had je huisman kunnen zijn zonder de linkse hobby's? Iedereen mag van partij veranderen, we leven gelukkig in een democratisch land. Maar kijk naar het verleden Chris, met een baantje van 20 uur ben je nog geen VVD'er. Jullie zijn afhankelijk van de zorg waar in gesneden wordt, dat staat wel vast. Ook in de fysio zullen klappen vallen, gaat Chris dan weer links aanbidden?

Dick Dooren
 

Ben dr weer.. Gelukkig weer thuis, om ons weer voor te bereiden op ons volgende vertrek..

De verkiezingen, helemaal duidelijk, polarisatie…. Dank heer Wilders…
Kort door de bocht even van mij, maar dan ben ik ook eerder thuis.
Ben je werkloos, gehandicapt of anderszinds afhankelik van anderen, dan moet je wel SP stemmen... of anders in het uiterste geval PvdA. Ook als je kneiterhard wil beunen, maar niet je uitkering in gevaar wil brengen…..

Maar die Roemer (SP) bakt het helemaal bruin. Hij polariseert dus ten top, tegen het a-sociale af.Hij beweerd: “Er is een keuze: liberal of social en verder niks”.
Tegen zulk een ongenuanceertheid, kan ik nog niet tegen op.
Alsof een liberaa niet social kan zijn. Alsof een liberaal a-sociaal is. Wat een a-so om dat te zeggen….
Het is dus wel gebleken, meneer Roemer, dat de hardwerkende middenstanders dus massaal VVD gaan stemmen! Daarmede is gezegd, meneer Roemer, dat de niet werkende medelanders dus massaal SP (PvdA) dus links gaan stemmen!
En wie moeten dus die centen ophoesten voor die niet werkenden? Juist ja, de werkenden..
Sociaal vangnet is prima, maar er is voor mij dus nu een grens bereikt aan het linkse hobbyisme lees Sinterklaas gebeuren.
Wie het écht nodig heeft, krijgt zijn centen echt wel. Maar de uitspraak die ik nog te vaak hoor: “Voor die paar centen extra ga ik niet werken hoor.. blijf ik moloi in de bijstand”.
En dan daar boven op nog even flink bijbeunen en zo komt Joris Splinter ruim door de winter….
Dus het is een gevalletje van mentilateitsverandering volgens mij…
Het verschil tussen werkuitkering en werkloosuitkering zal dus groter moeten worden.
Dan zullen vaste lasten direct door de uitkeringsinstantie betaald moeten worden en niet via de uitkeringsgeregdigde lopen..
Het Duitse system dus…..
En dan, helaas weer, de geode zullen dus onder de kwaden moeten leiden. Maar dat is zowel links als recht het geval…….

Werk je hard voor je centen, wil je het begrotingstekort weg werken, het huishoudboekje dus op rij, dan moet je wel VVD stemmen. Wanneer we ons begrotingstekort niet zo snel mogelijk tot normale properties terugbrengen, dan hebben wij er later nóg meer last van…

Je stemt gewoon naar je eigen omstandigheden, naar je eigen portemonaie. En de discussie is leuk voor al diegene die er nog niet uit zijn……

Ben je dom, stem PVV

Ps mijn spellingscontrole werkte niet op de één of ander manier….
Pss, Klaas: ik ben voor afschaffing van de hypotheekrente aftrek. Ik ben tegen die 130 Km/u. Ik ben voor allerhand inkomensafhankelijke uitkeringen. Ik ben voor inkomenstoetsing bij verkeersboetes.
Maar dat mag in een liberaal (vrij) land. Liberalisme in meningsuiting… dus

Vind ik.. Chris

(Naschrift redactie: Columnist Chris is lid van de VVD en eerder raadslid voor Leefbaar Almelo. Wat let u, of zelfs Emiel Roemer om te reageren!)

Wat zegt columnist Ewald Engelen? - klik hier

Archief
Terug naar vorige pagina