Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
14-07-2012  

Hoe achterlijk zijn we/ze...

 

Zie ik weer op tv, dat zo’n stelletje achterlijke idioten in Timbouctou allemaal mooie zelfs op het wereld erfgoed staande Moslim bouwwerken gesloopt hebben… Omdat het Moslimbouwwerken zijn van een soort “ afvallige” niet in hun straatje passende moslimgroepering ooit, toen eens….. En dan maar volhouden dat zij de enige echte zijn.
Kijk, daar kan ik mij nou ontzettend over opwinden..
Nou staat er aan de Vriezenveense weg zo’n mooi oud rectorshuis. Ooit eens gebruikt door Tactus verslavingszorg. Nou is er in Almelo en omstreken een groepering, die dat willen slopen. Kijk dat bedoel ik nou. Ik wil nou niet direct een link leggen tussen die fascistische Taliban en dat zooitje onderontwikkelde super ontwikkelaars, maar toch…
Nu begrijp ik er helemaal niks meer van dat al die prominente moslim moellahs en imams uit Mekka, Medina en weet ik waarvan ze allemaal komen, niet massaal ageren tegen dit soort cultuurverkrachting.

En nog zo’n sterk staaltje van afbraak. Die Egbertuskerk. Hebben ze, dus wij als gemeenschapsgeld bijeen brengers, daar voor een stuk of wat miljoen (en dan heb ik het over Euro’s hoor!) aan het dak laten verspijkeren, gaan ze nu de rest gewoon laten verpauperen. Zodat er later gezegd kan worden: “ het loont de moeite niet om de rest te restaureren”. Daarnaast handig gebruik makende cq. misbruik makende van de recessie en crisis die er nu hoort te zijn en hoppa, weer een Almelo ‘s erfgoed naar de knoppen cq. in de puinbreker….
Ok, ik geef toe, je kunt niet alles bewaren, maar wat je nog bewaren kan, bewaar dat dat in ieder geval wel.

Wat de link/overeenkomst is tussen die achtergebleven, onderontwikkelde Taliban meuk en die projectontwikkelaars (of dat nou de gemeente is, van der Looy of weet ik veel wie voor een projectontwikkelaar.) weet ik ook zo 123 niet, maar het kwam even bij mij op toen ik las dat ze dat rectorshuis wilden gaan slopen...
Wat ik wel weet, dat een cultuurbarbaar zijn of haar interessegebied verlegd heeft naar economische prioriteit. En daar gaat het en is het dus helemaal mis gegaan.
Maak er desnoods een gemeentelijk beheerd bordeel van van dat rectorshuis of zoiets, maar slopen heeft geen zin...

Lijkt mij, vind ik, is mijn mening…

Groet’n, Chris
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina