Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
18-08-2008  

Over: Olympisch, amusementshal en arrogante PvdA

 

En toen zijn dus de olympische spelen geopend. De opening. Tsja, ik had mij voorgenomen om die te boycotten. Ik had nog genoeg te klussen in huis. Maar het begin, met die trommels… Ik was verkocht..
Niet dat ik de volle 6 uur gekeken heb, maar zo nu en dan even een blik.
Fenomenaal, indrukwekkend en gewoon goed.
Even de mensenrechten en Tibet aan de kant. Even de politiek op een zij spoor.. en gewoon rillingen.
En dan laat die Merkel en die opvolger van Blair en de voorzitter van de VN maar mooi thuis kijken op hun dunne schermpje, ik geef die ome J.P. en Max en Willem gewoon gelijk. Daar ter plekke van binnen uit de zaak bespreken,. Dialoog en geen boycot…

En helemaal lol heb ik van Henni v.d. Most. Mocht zijn tennishal niet doorgaan om de één of andere vage reden.. nee geen gijzeling met in de fik steken van auto’s en pistolen gekletter, nee gewoon een inpandige kermis. Nou ik ben er een week of wat geleden geproefdraaid, maar helemaal leuk. Hanny en ik voelden ons helemaal weer jong met die oude kermis attracties en dat all-in gokken en behendigheidsspelen.
Zo is er toch nog een amusementshal in Almelo gekomen, al is het niet helemaal zoals ik in mijn gedachten had toen..
Een hoor ik nu de moraalridders van het CDA en de CU ook gillen? Nee het is stil aan die overkant.
Heel goed Henni, 10 punten…

En ja moeders, ik ben en blijf nog wel eens vaker ongenuanceerd en kort door de bocht.
Maar ik hoop niet arrogant te zijn zoals neefje Henni van de PvdA en Beeklust.
Nogmaals, Beeklust is een mooie wijk. Ik was bijna altijd op hun wijkbijeenkomsten en ik vind het een voorbeeldwijk voor Almelo. En dat is niet om te slijmen, maar lees de notulen maar na, ik heb het diverse keren gezegd.
Maar wanneer ik een kritische opmerking plaats over het geklaag daar aan de G. Douwstraat met die garage van Oude Hendriksman..
Kijk, ik heb jaren achter garage v.d. Elst gewoond aan de Platanenstraat. En daar stonden de garagedeuren achter ook open op een warme zomerse dag. En daar hoorde ik ook de bel 2x overgaan wanneer er iemand benzine nodig had. En daar ratelde het luchtdruk gereedschap ook, als er een moer los moest. En daar kwam 1x per maand of zo ook een stink vracht wagen de afgewerkte olie keurig ophalen. En had ik daar last van? Nou nee niet echt. Ach, leuk is anders, maar ieder moet zijn brood verdienen en ach het is geven en nemen in deze wereld en ik vond het wel mooi en het waren vriendelijke lui en niks mis mee.
Dus: loat goan…

Het is toch zo dat er gewerkt, gewoond en gerecreëerd moet worden in een wijk? Nou wat zitten de mensen dan te zeuren en dan gaat Henni en de PvdA en die groenridder (positief bedoeld) van een Middelkoop er nog tegen in ook.
Ok, is hun goed recht, maar dan krijg ik een mailtje va Henni, dat ik het een beetje verkeerd zie, en of ik er over wil praten..
Nou, ook geen probleem, ik wil overal wel over praten.
Maar.. en nu komt tie.. dan moet ik hem maar even bellen!!!!!!!!!!!!

Kijk zo zit ik niet in elkaar. Nu kan de PvdA wel de grootste partij zijn en het meest in de melk te brokkelen hebben, maar dat ík hem moet bellen om ergens waar hij vindt dat ik mis zit, over te praten, dat noem ik toch wel het toppunt van arrogantie.
Wanneer hij er over wil praten dan mag hij mij bellen tussen 9 en 9 en het liefst mobiel. Mailen mag ook altijd…
Toch wel leuk, dat hij ook mijn schrijvens leest.
Zo, nu snel verder klussen aan onze nieuwe bungalow op 6 wielen….
Sorry voor de fouten, maar zoals altijd weer op het laatste moment…

Dat bedoel ik..

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina