Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
08-09-2011  

Onterecht beboet in trein naar Mariƫnberg?

 

Als student reis ik dagelijks met de trein tussen Almelo en Marienberg. Op deze lijn rijdt Syntus in opdracht van Connexxion. Sinds afgelopen maandag worden in deze trein boetes uitgedeeld voor mensen die zonder geldig vervoersbewijs reizen. Niets mis mee op het eerste gezicht. Echter worden door de conducteurs van Connexxion ontzettend veel studenten bekeurd die niet inchecken met de studentenov-chipkaart.
Nu is het probleem dat studenten helemaal niet weten dat ze moeten in- en uitchecken voor het reizen in de treinen van Syntus/Connexxion. Studenten zijn niet geïnformeerd, hebben geen brief gehad en zijn dus niet op de hoogte. Daarnaast is de informatie op de website tegenstrijdig. Studenten mét reisrecht worden zonder pardon bekeurd en mogen direct een boete van € 25,- met de pin of contant afrekenen. Kun je niet met pin of contant betalen, dan wordt de bekeuring voor € 15,- extra thuisgestuurd.
Deze studenten worden bekeurd terwijl ze gewoon reisrecht hebben. Geldklopperij! Connexxion
klantenservice laat telefonisch weten dat alle studenten per brief geïnformeerd zouden moeten zijn door DUO. Dit is niet het geval, desondanks wil Connexxion de onterechte bekeuringen niet vernietigen. De klantenservice raad aan een bezwaar in te dienen via klantenservice@connexxion.nl. Vermeld in het bericht je contactgegevens en rekeningnummer (indien je al betaald hebt) en voeg als bijlage toe een scan van de boete, een scan van de voor- en achterkant van je identiteitskaart en een scan van je vervoersbewijs (ov-chipkaart). Connexxion is te bereiken op 035-6251600. Als er
veel klachten binnenkomen belooft Connexxion het collectief op te lossen.

Met vriendelijke groet,

Gerjan Lennips

Redactie: Klik hier voor reisinformatie OV - studenten

Archief
Terug naar vorige pagina