Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
06-09-2011  

De Weier slaat op hol

 

ALMELO – Openbare basisschool De Weier aan de Vissedijk 35c heeft de opening van het schooljaar aangegrepen om aandacht te vragen voor de schoolgaande kinderen en de ‘onveiligheid’ in het verkeer. Met een ‘overkill’ aan dure ‘slowdown’ poppen (foto) werd de buurt attent gemaakt dat het schooljaar voor De Weier weer is begonnen evenals het gesjees van de ouders met hun kroost.
De Weier kenmerkt zich als basisschool namelijk via een individuele aanpak van leerlingen. Uit geheel Almelo weet het daardoor leerlingen aan te trekken en dat gaat gepaard met extra veel autoverkeer omdat de kinderen gebracht en gehaald worden door ouders die liever de ‘heilige koe’ gebruiken dan de fiets.
Nu heeft De Weier officieel een ingang aan de Vissedijk 35c, maar gemakshalve wordt ‘illegaal’ gebruik gemaakt van de Manegeweg, een eigen weg van het Twents Hippisch Centrum. Dat brengt wel eens hachelijke situaties met zich mee omdat de ouders denken dat zij belangrijker zijn dan het verkeer dat van en naar het Twents Hippisch Centrum moet. Er wordt geparkeerd en rond gereden zonder rekening te houden met paardentransporten of ruiters te paard.
Tijdens hippische evenementen echter wordt de toegang via de Manegeweg afgesloten en dat is de ouders dan een doorn in het oog en gaat gepaard met zelfs een grote mond aan toe richting de controleurs die alleen geautoriseerd verkeer mogen toelaten voor het laden en lossen van paarden.
Vandaag lezen we in de krant dat de gemeente t.b.v. De Weier een knip wil aanleggen in de Vissedijk en het bestemmingsverkeer wil omleiden via de Noordikslaan/Vissedijk/Manegeweg.
Dat nu is vragen om problemen omdat juist duizenden paardentransporten per jaar via de Noordikslaan/Vissedijk/Manegeweg extra gevaar opleveren.
Zou het niet beter zijn om de Manegeweg alleen toegankelijk te maken voor geautoriseerd verkeer zodat de ouders van de leerlingen hun kroost via de officiële ingang van De Weier afzetten en ophalen?

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina