Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
16-06-2011  

Frustaties (update reactie in pdf)


De keuze viel op het bovenste ontwerp van Muta Sport waarbij nog verder werd overlegd of het niet beter was om de strepen verticaal op het shirt te plaatsen i.v.m. shirtsponsoring.
Het kwam er niet van. DVO'71 haakte af.
 

ALMELO – Maandag jl. stuurde woordvoerder Peter van Meerten van DVO’71 verbolgen een email aan de redactie van AlmeloNieuws.nl. Aanleiding een publicatie op de website van het Almelo’s Weekblad waarin AW-medewerker Marcel Hubers in een analyse weergeeft hoe de vlag er bij staat bij sv Rietvogels en zijdelings ook nog even aanstipt dat de fusiebespreking met DVO’71 is mislukt omdat de leden van DVO’71 kozen voor zelfstandig verder te gaan terwijl feitelijk de nieuwe tenues al waren uitgezocht door van Meerten. Letterlijk schreef Hubers; ‘De nieuwe shirts waren al door van Meerten (DVO’71) uitgezocht.’ Die korte opmerking in de analyse schoot van Meerten in het verkeerde keelgat en was de aanleiding om te reageren op de website van het Almelo’s Weekblad en het berichtje aan AlmeloNieuws.nl.

Die besprekingen waren in een ver gevorderd stadium maar ketste op het allerlaatste moment af, mede omdat het bestuur van DVO’71 de leden niet uitsluitend het bestuursakkoord voorhield maar meerdere opties. Opties die moeilijk tot onbereikbaar blijken gelet op de standpunten van de gemeente Almelo. DVO’71 kreeg in 1995 al een brief waarin werd aangekondigd dat men ’t Maatveld diende te verlaten vanwege een bezuinigingstaak die door de gemeenteraad werd opgelegd aan het college van B&W. Het college wil DVO’71 naar De Riet laten verhuizen omdat sv Rietvogels te ruim in het jasje zit. Sindsdien vindt er overleg plaats maar tot nu zonder resultaat. Wel is DVO’71 voor het blok gezet en kan men de nieuwe competitie niet starten op ’t Maatveld. Vorig seizoen zwierf DVO’71 nog wisselend van De Riet naar Bornerbroek en ’t Maatveld omdat de KNVB alsnog dispensatie verleende voor het afgekeurde terrein op ’t Maatveld. Dat nu is het komende seizoen uitgesloten.

Onder voorzitterschap van zoveelste bemiddelaar Hennie Blom, oud- Sportraad voorzitter, leken de clubs en de gemeente er uit te komen. SV Rietvogels wilde wel samen maar geen concurrent op De Riet. Bovendien heeft de club het recht van opstal op het sportcomplex. Een nieuwe start zou volgens het voorstel worden gemaakt onder de naam DRC’11 (DVO Rietvogels Combinatie). In maart was de Powerpoint presentatie al klaar waarmee bemiddelaar Blom het nieuws wereldkundig zou maken. Op 16 februari jl. stuurde van Meerten de presentatie in concept aan voorzitter Bert Hümmels van sv Rietvogels.

Enkele dagen eerder op 10 februari stuurde van Meerten eveneens aan Hümmels een ontwerp voor het nieuwe tenue dat hij zelf had ontworpen via de website www.owayo.nl en bij KidV Sport in Almelo verder liet uitwerken. Van Meerten heeft het dan zelfs optimistisch over 350 à 400 tenues.
Bert Hümmels gaf vervolgens een opdracht aan Muta Sport, waarbij dezelfde basisgegevens die van Meerten had gebruikt als uitgangspunt dienden. Dat laatste ontwerp bleek uiteindelijk het mooist, zo liet ook van Meerten aan Hümmels weten.

Al deze gegevens zijn in het bezit van de redactie en uit alles blijkt dat van Meerten leidend was in de ontwikkelingen. Waarom dan die frustratie? Kan van Meerten niet tegen onthullingen die waar zijn? Gebruikt DVO'71 de energie niet verkeerd? De club degradeerde na een kortstondig verblijf in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal en eindigde de competitie met 3 teams totaal. Het is de vraag of men dat overeind houdt, want topscorer Mesut Hoklek vertrok naar Luctor et Emergo en andere spelers vertrokken eveneens. Straks zit men met een gecontracteerde trainer zonder spelers! 

’Fijnslijper’


Besturen is moeilijker dan gedacht (pdf)
Een gezamenlijke reactie van Van Meerten en Hümmels (pdf)

Archief
Terug naar vorige pagina