Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
15-06-2011  

OnA(a)f

 

ALMELO - De verbetering van de Almelose Aa is onlangs afgerond. Inderdaad is het een verbetering geworden, zoals op het metershoge bord aan het begin van de Willem de Clercqstraat staat aangekondigd. Superlatieven zijn hier niet nodig en zijn gelukkig ook niet gebruikt. Het is beter dan het was en meer zat er ook niet in.
Vanuit de stad zie je weinig verschil. Ter hoogte van Vredehof kun je nu net het water zien. Vanaf het Beeklustpark echter zie je wel heel duidelijk verschil en meandert de Aa zichtbaar en mooi richting stad.
Wanneer je op een prachtige zondagmiddag het Beeklustpark en de kinderboerderij hebt bezocht en vervolgens richting de stad fietst, valt meteen de verbetering van de Aa op. Voor je gevoel heeft de natuur eindelijk eens een keer een slag gewonnen. Evenals aan de oostkant van de stad, dreigt ook hier de natuur diep in de binnenstad door te dringen. Dit valt heel erg toe te juichen.
Lopend hebben we het voetpad gevolgd over het nieuwe bruggetje. Een bruggetje dat precies de juiste afmetingen heeft. Esthetisch zeer verantwoord. Achter het bosje langs kom je weer op de Willem de Clercqstraat uit. Mooi gedaan.
Echter het onaffe in dit gebied vind ik dan wel storend en het is tweeledig, aannemende dat de klus geklaard is. Ten eerste de vier “geamputeerde bomen”. Navraag leert dat dit wilgen zijn die de kans krijgen om weer uit te lopen. Geef ze die kans, geen probleem.
Het tweede vind ik vele malen erger en dit betrek ik gemakshalve maar even op de hele stad: de onaffe indruk. Timmerhuisgroep heeft hier goed werk verricht, maar moeten hun borden daar nog maandenlang staan? Weg met die keet en weg met de borden. Iedereen mag weten dat zij dit varkentje hebben gewassen, maar die borden wil ik geen dag langer zien. Het moet af zijn, netjes en toonbaar voor iedereen die er wandelt. Klaar. Geen vervuiling in de vorm van reclameborden. Plaats ze in het Polmanstadion.
Op meerdere plekken in de stad is het woord “onaf” van toepassing. Denk alleen maar even aan Waterrijk, de plek waar Fortezza moest komen, het hele gebied van De Velden, inclusief Brugman, Mercedes Baan, de waterpartijen tussen Aalderinkshoek en Kerkelanden en zo zijn er nog talloze “gaten van Almelo” op te noemen. Verpaupering en wildgroei. Onaf.
Ineens moest ik denken aan de nobele taak die “de vier heren” te wachten staat. Deze vier musketiers die, een aantal weken geleden al weer, zo prominent en trots op de foto in Tubantia stonden zijn van plan om Almelo op te fleuren. Nou, aan de slag, zou ik zo zeggen. Genoeg te doen om de toeristen hier weer naar toe te lokken. De toeristenbelasting gaat omhoog, dus moet je de bezoeker wel iets anders aanbieden dan een “onaffe stad”. Inkleuren die boel. Veel succes.

Anne Jan Teunis
 

Archief
Terug naar vorige pagina