Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
27-04-2011  

Kas spekken of veiligheid?

 

Soms krijg je als normale burger ook te maken met de politie. Niet omdat men crimineel is, maar omdat iedereen wel eens een foutje maakt. De politie houdt namelijk nogal eens algemene verkeerscontroles met het lovenswaardige doel om de verkeersveiligheid te verbeteren in het land met de grootste autodichtheid van Europa met de minste verkeersdoden.

Vandaag werd zelfs gecontroleerd in een woonwijk en niet op normaliter een drukke verkeersweg waar ieder gehaast is zijn afspraak te halen of na gedane arbeid weer snel thuis te zijn.

Zes agenten hadden vandaag zo midden op de middag een nuttig uurtje te besteden. Hassan, zonder pet, op de uitkijk en de anderen fungeerden als vangnet en voor het uitschrijven van een ouderwetse bon. Het CJIB in Leeuwarden werd dus verblijd met een Almelose bijdrage van 630 euro. Helemaal toppie dus!

De verdienste 
Vier bestuurders op de bon voor het niet dragen van een gordel, eentje omdat ie niet met z’n tengels van de telefoon kon blijven en ook nog eentje omdat waarschijnlijk de reserveband wat te glad was en nog steeds onder de auto gemonteerd zat.

Binnen een straal van 150 meter, was echter veel meer te ‘verdienen’. Parkeren te dicht op een bocht, bushalte of voetgangersoversteekplaats en zo dus het veilige zicht ontnemend voor de voorbijkomende automobilist, waardoor een overstekende voetganger meer 'overstekend wild' wordt. Binnen dezelfde straal ook enige tientallen parkeerders op groenstroken waar iedere buurtbewoner zich al jaren aan ergert. Alleen dan komen ze niet op je af, maar moet je er een stukje voor lopen, met of zonder pet…

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina